21/5/16

El Memorial Sebastià Salellas tractarà del “fals mite” de la vella Europa

El Memorial Sebastià Salellas i Magret celebra aquest any la vuitena edició i la Fundació Tià Salellas, que l'organitza, ha programat un seguit d'actes destinats a reflexionar sobre el lema “La Vella Europa: un fals mite que s'esfondra”. Els organitzadors escullen any rere any temes de plena actualitat que consideren que poden entroncar amb la visió del món i el pensament que tenia Sebastià Salellas. El memorial el van presentar ahir Guillem Terribas i Lluc Salellas a la Llibreria 22 de Girona, i el seu títol no amaga pas que la crisi dels refugiats i la cohesió europea seran els principals eixos de debat.
Dimarts, 24 de maig, a les 10 de la nit al cinema Truffaut, es projectarà per primera vegada a Girona el documental Cançons d'amor i d'anarquia, amb la presència i intervenció del seu director, Carles Benpar, i del cantant Joan Isaac, un film estrenat l'any passat a Barcelona que repassa divuit episodis des de finals del segle XIX a París fins a la mort de Puig Antich, el 1974, sobre la història de l'anarquisme en cançons.
Guillem Terribas i Lluch Salellas durant la roda de premsa.
Foto: Joan Oller.
El dijous, dia 26, a dos quarts de vuit del vespre, a l'Auditori Josep Irla, es farà una taula rodona amb el tema El racisme, al xenofòbia i la islamofòbia a les portes d'Europa”, en la qual intervendran la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona i antropòloga, Lola López, i la periodista Cristina Mas. El dissabte, dia 28 de maig, al Casal Independentista el Forn, César Rendueles presentarà el seu llibre Capitalismo canalla i pronunciarà una conferència.
Joan Oller, publicat en el Punt-Avui 21.05.2016Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada