4/1/15

Guillem Terribas penja els guants

Guillem Terribas, fundador i soci principal de la Llibreria 22 de Girona ha anunciat avui que es jubila després de 33 anys al capdavant de la llibreria. Hem conegut la notícia a través del compte de Twitter d’en Salvador García-Arbós, que també ens ha fet saber que el rellevarà en Jordi Gispert Saget a partir de l’1 de febrer del 2015.
Guillem Terribas | Foto: Marc Martí / Diari de Girona
Terribas ha proposat la seva jubilació al consell d’administració de la 22, formada per 26 accionistes que l’han acompanyat tots aquests anys. Terribas passarà a ser president del Consell de la 22 i continuarà presentant el premi Casero i seguint de prop els actes de la llibreria, però descarregarà la gestió i gerència a en Jordi Gispert, que a partir d’ara agafa el timó de la llibreria.
“Era el moment de fer el pas”, ens ha explicat Terribas per telèfon. “I la decisió ha estat motivada per dos factors. El primer és que tenim una persona, en Jordi Gispert, perfectament capacitada per agafar el relleu. I segon, la crisi demanava una reestructuració de personal i l’eliminació del meu sou permetrà reduir la càrrega salarial sense acomiadar ningú”.
Terribas ha estat des de sempre un llibreter de batalla. Va fundar la Llibreria 22 l’any 1978 i ha treballat des de sempre per promoure i difondre la cultura. A les seves memòries, Demà serà un altre dia (Ara Llibres), que va publicar l’any 2007 explica: “Em considero un dels homes més afortunats del món: he estat sempre allà on he volgut estar, i sempre m’hi ha acompanyat gent extraordinària. Ara ja puc citar, com un senyor, Clint Eastwood: «Això és la meva vida, és la meva sang»”, diu en un moment de l’obra.
A propòsit d’aquesta obra, Ignasi Moreta, al seu blog, ens fa un retrat molt particular de la figura de Guillem Terribas: “Terribas apareix als ulls del lector com un entusiasta promotor d’iniciatives culturals de tota mena, el que avui alguns anomenen un activista, i altres (més cursis), un agent cultural. Compagina la seva activitat professional en diverses empreses amb iniciatives de tipus cultural, polític i fins religiós. Terribas no renega del seu inicial compromís cristià, al contrari: ens explica clarament la importància que va tenir en la seva vida el pas per l’escoltisme, les seves activitats teatrals a recer d’una rectoria, el fet d’anar a missa fent de monitor a l’església («conduïa les misses del diumenge i llegia tant l’epístola com les pregàries. Si convenia, feia més d’una missa»), la fundació d’una «comunitat amb arrels cristianes»… I, amb la mateixa naturalitat, explica la seva pèrdua de fe: «em va passar el mateix que al protagonista d’Incerta glòria, de Joan Sales: un dia em vaig despertar i em vaig adonar que havia perdut la fe. Sóc molt respectuós amb les conviccions religioses, però ara no en tinc.»”
Publicat a la revista digital NÚVOL 03.01.15  http://www.nuvol.com/noticies/guillem-terribas-penja-les-botes/

 Guillem Terribas es jubila després de 36 anys al capdavant de la Llibreria 22
 El llibreter passarà a ser el president del consell d'administració i continuarà presentant el premi Casero. Jordi Gispert el rellevarà en les tasques de gestió.  
Jordi Gispert i Guillem Terribas, en una foto penjada ahir a
Facebook Foto: EL PUNT AVUI.
Guillem Terribas, llibreter i activista cultural hiperactiu, va anunciar ahir que es jubilarà el 31 de gener, després de 36 anys al capdavant de la Llibreria 22 de Girona. Guillem Terribas (Salt, 1951) serà rellevat en les tasques de gestió i gerència per Jordi Gispert Saget. Terribas ha proposat la seva jubilació al consell d'administració de la Llibreria 22, format per 26 accionistes que han format part d'aquest projecte cultural comunitari des de la seva fundació, el 20 d'octubre de 1978. El llibreter continuarà vinculat a la 22 com a president del consell d'administració i també continuarà presentant l'acte de lliurament del premi Just M. Casero de novel·la curta, així com algunes de les moltes presentacions de llibres que han convertit la 22 en una de les llibreries més actives de tot Catalunya, gràcies, en bona part, a l'energia inesgotable de Terribas.
Des que el periodista Salvador Garcia-Arbós va anunciar ahir la jubilació de Terribas per Twitter i se'n va fer ressò el digital de cultura Núvol, nombrosos amics i amigues de l'àmbit cultural van manifestar-li la seva sorpresa i el seu reconeixement a través de les xarxes socials. Segons va declarar Terribas a Núvol, “era el moment de fer el pas”. I va afegir-hi: “La decisió ha estat motivada per dos factors. El primer és que tenim una persona, en Jordi Gispert, perfectament capacitada per agafar el relleu. I segon, la crisi demanava una reestructuració de personal i l'eliminació del meu sou permetrà reduir la càrrega salarial sense acomiadar ningú.”
Columnista, membre del col·lectiu de crítics de cinema de Girona, autor del llibre de memòries Demà serà un altre dia i home de múltiples interessos i inquietuds culturals i socials, Guillem Terribas s'ha convertit en una presència imprescindible de la cultura gironina –i també saltenca–, no només des de la Llibreria 22, sinó també des de molts altres àmbits, i ha estat sempre un gran comunicador que, segur, no aturarà ara la seva activitat ingent.
Xavier Castillón, publicat en el Punt-Avui 04.01.15

Altres informacions
 En el tuiter https://twitter.com/i/notifications
  en el facebook https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633357670107798&set=a.166695316774038.32712.100003007129411&type=1&theater


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada