24/2/11

Maragall, un poeta modern

Sam Abrams presenta avui a la Llibreria 22 de Girona (20 h) el seu llibre Llegir Maragall, ara (Proa), amb el qual va guanyar l'últim premi Carles Rahola d'assaig dels Premis Literaris de Girona. La presentació anirà a càrrec de Xavier Pla. En aquest llibre, Sam Abrams fa un estudi, poema a poema, de tota la producció lírica de Joan Maragall, considerat el primer poeta modern de Catalunya. Abrams ofereix una visió completament nova de l'obra de Maragall, coincidint amb l'Any Maragall, que commemora els 150 anys del seu naixement i el centenari de la seva mort. (El Punt 23.02.11)
“Sam Abrams ha llegit Maragall sense prejudicis”, afirma Xavier Pla a la 22"
Sam Abrams ha fet una lectura de l'obra poètica de Joan Maragall sense prejudicis ideològics ni apriorismes metodològics”, va dir, ahir, Xavier Pla durant la presentació a la Llibreria 22, de Girona, del llibre Llegir Maragall, ara (Proa), amb el qual Abrams va guanyar l'últim premi Carles Rahola d'assaig. “Sam Abrams reivindica Maragall com a poeta modern i actual, molt més heterodox, revolucionari i complex del que ens pensàvem”, va afegir Pla, que es va referir a Abrams com a “crític lliure” que parteix d'una “lectura atenta” dels textos de Maragall.
Xavier castillon, publicat en El Punt 24.02.11

2 comentaris:

  1. Excel·lent presentació del llibre de Sam Abrams per part de Xavier Pla i del mateix autor. Molt encertat el qualificatiu de crític lliure i valent que Pla va fer de l'autor i extraordinari el llibre que situa Maragall al lloc que li correspon. Maragall és un poeta modern i actual!

    ResponElimina
  2. Es veritat, en Xavier es va treballar molt bé la presentació. En Sam ens obrir els ulls a l'obra de Maragall.

    ResponElimina