6/5/11

‘Octubre' premiat

 Miquel Pairolí. Foto: Jordi Soler
Julià de Jòdar, Enric Casasses, Maite Carranza i Miquel Pairolí, entre els guanyadors dels Serra d'Or.

Miquel Pairolí, col·laborador d'aquest diari, va rebre ahir el premi Serra d'Or en la categoria de biografies i memòries per Octubre, un títol que “ofereix múltiples microassaigs sobre la vida, el pensament, les lectures i la música”. Altres guanyadors d'aquest apartat dedicat a la literatura i l'assaig dels Serra d'Or van ser Enric Casasses –de traducció per El Gobelet de Daus de Max Jacob–, i Maite Carranza –en l'apartat de literatura infantil i juvenil, per Paraules emmetzinades–. Pel que fa al premi Crítica Serra d'Or de novel·la, aquest va recaure en Julià de Jòdar per La pastoral catalana, una obra que també havia merescut el premi Carlemany 2009.
L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, junt amb el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, van presidir ahir el lliurament dels guardons que han arribat a la 45ena edició en un sopar en un hotel de Barcelona. Durant el seu discurs, el director de Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAMSA) i de la revista Serra d'Or, el pare Josep Massot i Muntaner, va evocar les “dificultats” per què travessa el sector editorial. De fet, PAMSA és una de les editorials que va quedar al descobert arran del tancament de la distribuïdora l'Arc de Berà l'any passat. “En qualsevol cas, la nostra revista continua tirant endavant amb l'empenta i la il·lusió de sempre”. Parlant de la revista Serra d'Or, Massot va fer referència a les jornades que es van dedicar aquesta setmana a Montserrat Roig.

Javier Cercas a la 22 Abril 2009
Javier Cercas guanya el premi Mondello

Per la seva part, el gironí Javier Cercas va guanyar ahir la 37a edició del premi literari internacional Mondello-Ciutat de Palerm a la millor obra d'autor estranger pel llibre sobre el 23-F Anatomia d'un instant, publicat a Itàlia per l'editorial Guanda. El jurat, presidit per Gianni Puglisi (professor de literatura comparada i rector de la Universitat de Milà), el formaven crítics i professors de literatura estrangera i comparada de les principals universitats italianes. Segons l'editorial Mondadori, Cercas rebrà el guardó el 27 de maig a Palerm. El premi, creat el 1975, és un dels guardons literaris més prestigiosos i amb més projecció internacional d'Itàlia. En el seu palmarès destaquen autors com ara Javier Marías, Doris Lessing, Günter Grass, Octavio Paz, José Saramago i J.M. Coetzee.
Redacció El Punt 05.05.11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada