29/12/11

Petit gran circ de Nadal

La companyia de circ Los Galindos ha instal·lat fins al dia 31 la seva vela a la plaça del Mercadal, on ofereix un divertit espectacle per a tots els públics.
Com els nòmades de les estepes asiàtiques, Los Galindos han instal·lat la seva iurta a la plaça de Santa Susanna del Mercadal, de Girona, on aquests dies es pot veure el seu circ de Nadal. La iurta és una tenda o envelat amb capacitat per a vuitanta espectadors que va donar nom al seu últim espectacle, Maiurta, programat pel Temporada Alta a l'auditori de la Mercè durant les últimes Fires de Girona. Ara, per primera vegada en vint anys de carrera, Los Galindos han decidit voltar amb la seva iurta a la manera del circ itinerant tradicional, i la primera parada ha estat Girona, per la bona entesa amb el tècnic municipal Jaume Cruset i també per proximitat: la companyia té ara la seva residència al Montseny, concretament a Sant Esteve de Palautordera, i això afavoreix que els seus components visitin de tant en tant Girona, per feina –ara fa dos anys també van actuar a l'acte de lliurament del premi Casero– o “per venir a fer un volt amb la canalla”, com explicava ahir abans de la primera funció Marcel Escolano, cofundador amb Bet Garrell de la companyia que ara presenta l'espectacle Ursula & Dimitri. En escena són ells dos i les seves dues filles, Brunilda i Bertushka, de 8 i 5 anys, i la companyia es completa amb Nathan, que s'encarrega de la taquilla i altres tasques complementàries. No necessiten res més per muntar el seu petit gran circ de Nadal, “bàsicament clownesc”, que inclou “canvis ràpids de vestuari o quick change, la manipulació amb hula-hoops, una paròdia dels grans trapezis volants i algunes acrobàcies, però sempre amb una base de clown”.
L'espectacle dura mitja hora –hi ha tres funcions cada dia fins dissabte, a les 5, les 6 i les 7 de la tarda– i és una proposta per a tots els públics, amb un humor que fa que “els pares s'ho passin tan o més bé que els nens”. L'entrada costa 5 euros i la taquilla s'obre mitja hora abans de cada funció. A la nit, Los Galindos no tornen al Montseny: dormen en una caravana a la mateixa plaça, en ple centre de Girona, com al circ de tota la vida.
Xavier Castillón, publicat en el Punt-Avui 29.12.11 Foto: Manel Lladó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada