5/7/12

La Girona de Pla

Presenten la reedició del llibre que l'escriptor va dedicar a la ciutat

Pedret, en una imatge d'època, un dels llocs que inclou la ruta literària que s'estrenarà dilluns Foto: VALENTÍ FARGNOLI / INSPAI.
L' editor Josep M. Castellet, el director de la Càtedra Josep Pla, Xavier Pla, i el poeta Narcís Comadira presenten avui a la Llibreria 22 de Girona (20 h) la reedició de Girona, un llibre de records, de Josep Pla, del qual es commemora el 60è aniversari de la primera publicació, a Selecta, el 1952. La presentació del llibre, que incorpora un pròleg de Comadira escrit per a l'ocasió, s'inscriu en els actes organitzats per commemorar l'aniversari d'un document literari ineludible sobre la ciutat.
Una altra de les activitats previstes és la visita guiada a alguns dels espais que Pla descriu en el llibre a partir d'una selecció dels seus textos. S'han programat tres sortides: els dilluns 9 , 16 i 23 de juliol, a partir de les 8 de la tarda i amb inscripció obligatòria. Les persones interessades poden escollir entre dues modalitats: la visita guiada convencional, a un preu de 12 euros, o la visita més un sopar planià al restaurant Savoy de l'Hotel Peninsular, a un preu de 35 euros. Tots els participants rebran d'obsequi una entrada gratuïta a la seu de la Fundació Pla de Palafrugell. La ruta literària de Girona, un llibre de records, que inclou una parada a la Casa Masó, on es parlarà de la relació entre Pla i l'arquitecte a partir d'una selecció de textos de Narcís-Jordi Aragó, permet passejar per la ciutat que va conèixer el Pla jove, des dels Jardins de ls Infància a l'Hospici, passant per la plaça del Vi, la Catedral, Sant Pere de Galligants, la Devesa, les cases de l'Onyar i la Rambla, acompanyats de fragments del seu llibre seleccionats al seu dia per l'escriptor Miquel Pairolí.
Redacció El Punt-Avui 05.07.12
Més informació http://www.girona.cat/ccm/cat/agenda_fitxa.php?idReg=2495

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada