7/1/14

Vint minuts al Rien de Rien

Carmen Amoraga (Premio Nadal 2014) junto a Albert Villaró, ganador...Es tradició als premis Pla i Nadal que les autoritats facin una copa al bar de l'Hotel Ritz (que actualment és el Palace). Baixen per les escales del bar Rien de Rien en fila índia. L'espai és estret, sembla un club clandestí. S'hi estan vint minuts i quan consideren que ja han compartit prou confidències surten de les entranyes del Ritz i donen així inici a la nit literària. La web corporativa de l'hotel diu sobre el Rien de Rien: "És un bar de tradició anglesa. Fustes nobles i confortables... Música jazz".
Els polítics surten d'aquest cau de música negra per a rics com si es tractés d'un equip de futbol sortint dels vestidors. La primera, actuant de portera, és la delegada del govern, Llanos de Luna, elegant com cap altra convidada. La segueixen concentrats en la tàctica Ferran Mascarell i José Montilla. Xavier Trias i Jordi Vilajoana apareixen junts. Darrere hi van el regidor del PSC Jordi Martí, un grup d'esposes, dos agents de seguretat i els cambrers. José Manuel Lara Bosch, Artur Mas i Núria de Gispert han pujat amb l'ascensor. Privilegis del protocol. La seva arribada ha estat més sui generis. El més matiner ha estat Jordi Vilajoana. José Montilla ha irromput en escena caminant, seguit de dos nois en patinet que no tenien cap vincle amb ell però que m'han confirmat que els feia gràcia patinar darrere d'un expresident. L'altre pes pesant que ha comparegut caminant, o com a mínim sense fer ostentació de cotxe oficial, ha estat l'alcalde de Barcelona. Tot plegat és documentat amb telèfons i càmeres de fotos per part de dues famílies de turistes russos que no acaben d'entendre què passa al seu hotel.
Encara més informal se m'ha presentat Sebastià Alzamora. L'articulista de l'ARA, escriptor i membre del jurat del premi Pla, sortia al carrer a fer cigarrets -Marlboro, ha volgut precisar- perquè, segons m'ha dit, l'ajuden a concentrar-se per deliberar. Entre tanta estrella de la cultura local destaquen les noves patilles que llueix Genís Sinca, el guanyador del Pla del 2013. Aprofitant les dimensions de les patilles, el llibreter Guillem Terribas em relata uns capítols de la sèrie Curro Jiménez.
La decoració de les taules és rica en detalls nadalencs, també per les espelmes dels centres, que són d'Ikea. Il·luminats per Ikea parlo amb Albert Villaró. M'ensenya la petaca de whisky amb la qual brindarà pel premi Josep Pla. Li demano què haig de fer per ser andorrà si les coses es posen peludes a Catalunya aquest any 2014. Em suggereix que em faci capellà i m'anima a fer-ho perquè els andorrans són molt pacífics: el seu darrer mort per contesa armada va ser al segle XIV, en un conflicte ramader amb la Cerdanya.
Cristian Segura, publicat a Ara.cat
Foto: Efe.
* ALBERT VILARÓ guanydor del Premi Josep Pla amb l'obra " Els ambaixadors"
* CARMEN AMORAGA guanyadora del Premi Nadal amb l'obra "La vida era eso"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada