17/6/14

Girona dedica el festival Ludivers al joc i la joguina

Tindrà lloc del 26 al 29 de juny en diferents punts de la ciutat, amb jocs de taula, de rol i altres activitats per a totes les edats.
L'impulsen Ludus Mundi i el centre cívic del Barri Vell.

 

La marca Girona, ciutat de festivals s'amplia aquest estiu amb un nou festival que té poc de convencional i pot interessar un públic molt ampli, realment de totes les edats. La primera edició deLudivers, el Festival de les Cultures i de la Imaginació, tindrà lloc del 26 al 29 de juny a diferents punts de la ciutat, sota la direcció de Claudio Yoldi (Ludus Mundi) i Marta Combis Alberch, directora del centre cívic del Barri Vell-Mercadal, on durant l'últim any ha tingut lloc la programació Esfera Lúdica, coorganitzada amb l'entitat Ludus Mundi. A més dels dos directors, ahir també van assistir a la presentació de Ludivers l'alcalde, Carles Puigdemont, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.
El cartell del festival mostra una espècie de sistema solar lúdic, al voltant del qual giren sis planetes temàtics, anomenats Juganer, Imaginari, Econstruïm, Articiència, Click & Dit i Històric.
Al planeta Juganer, hi haurà jocs de taula moderns, clàssics i tradicionals; jocs gegants, de manipulació i de l'enginy; mostra de prototips i venda de jocs, a la plaça Constitució, la plaça Josep Pla i la plaça de Santa Susanna del Mercadal.
El planeta Imaginari inclourà l'espai de joc narratiu i literari, així com els jocs de rol, els jocs temàtics i narratius, i el maquillatge de fantasia, que es concentraran a la plaça Josep Pla i la plaça Jordi de Sant Jordi.
Al planeta Econstruïm, situat a la plaça Independència, s'hi trobaran tallers de manipulació de jocs de construcció, i activitats relacionades amb el joc simbòlic i la creativitat, el reciclatge, les joguines de cartró i fusta i la joguina conscient, així com també venda de jocs i joguines.
El planeta Articiència, entre el carrer Mercaders, la plaça de les Castanyes i el Punt de Trobada de la Rambla, serà un espai lúdic d'experimentació i divulgació científica, amb algunes incursions en la relació entre jocs i cuina, a través de xerrades, tallers de cupcakes, etc.
El planeta Click & Dit, a l'Espai Cívic Mercadal (plaça Constitució), serà l'espai dedicat als jocs i a les noves tecnologies, amb demostracions d'aplicacions informàtiques educatives, jocs de consola, ordinador i mòbil, jocs en xarxa, robòtica, etcètera.
Campament a la Copa
A la Copa s'instal·larà el planeta Històric, on es recrearan un campament del segle XVIII i una batalla, els dies 28 i 29 de juny, i també es faran jocs d'estratègia i de simulació històrica.
Ludivers té diversos padrins i padrines, com ara el pastisser Jordi Roca; l'inventor d'enginys Pep Torres, director del Museu d'Idees i Invents de Barcelona; Oriol Ripoll, responsable de l'agència Jocs al Segon; Carme Granados i Claudia Díaz, de Jugar i Jugar; Jordi Freixenet, vicerector de recerca de la UdG; Lluís Sabadell, de CoCreable; Guillem Terribas, de la Llibreria 22, i Xavier Torres, catedràtic d'història moderna de la UdG. Tots ells participaran el dijous 26 en la inauguració de Ludivers al centre cívic del Barri Vell-Mercadal (20 h), on a les 5 de la tarda tindrà lloc també la presentació d'un “vídeo creatiu” de Jordi Roca, padrí del Satèl·lit Gastrolúdic del festival, en el qual participen diversos restaurants de la ciutat amb propostes diferents per jugar i menjar a taula.
Xavier Castillón, el Punt-Avui 17.06.14

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada