22/12/14

Els autors signen llibres per regalar

Toni Puigverd, Xevi sala, Jordi Gispert i Rafel Nadal
Foto: Arxiu Llibreria 22



 Vídeo de la trobada d'autors a la 22 el diumenge dia 21.
Molts escriptors van aprofitar ahir que la Llibreria 22 de Girona estava oberta per signar llibres a aquells lectors que ho volien, la majoria per regalar. Antoni Pladevall, Xavier Sala, Rafael Nadal, Javier Cercas, Josep M. Fonalleras, Joan Roca, Vicenç Pagès i Antoni Puigverd són alguns dels escriptors que hi van participar.
El Punt- Avui 22.12.14 




 http://youtu.be/b36Ua2ojsts

  

Reconeguts escriptors com Javier Cercas, Joan Roca o Vicenç Pagès, entre altres, firmen les seves obres a la Llibreria 22.

 

L'escriptor i periodista gironí Rafel Nadal va confirmar ahir que està acabant d'escriure la seva nova
D´esquerra a dreta: J. Cercas, J. Roca, A. Puigverd, X. Sala,
A. Pladevall, J.M. Fonalleras, R. Nadal i V. Pagès. Foto:
obra, la qual "no estarà vinculada amb Girona" i que preveu publicar "d'aquí a un any més o menys". "Aquesta vegada, la història no estarà vinculada amb la ciutat de Girona, sinó que passarà molt ?lluny d'aquí i serà molt diferent" afirmava l'autor de Quan érem feliços i Quan en dèiem xampany (Premi Anglada 2014) que no va voler revelar més secrets sobre el seu pròxim llibre.
Com si es tractés del dia de Sant Jordi, Rafel Nadal es va trobar ahir a les dotze del migdia a la Llibreria 22 de Girona amb set dels escriptors catalans més reconeguts en l'àmbit literari del moment: Josep Maria Fonalleras, Joan Roca, Antoni Pladevall, Xavier Sala, Javier Cercas, Vicenç Pagès i Antoni Puigverd.
Aquest grup d'escriptors van estar firmant i dedicant els seus llibres als lectors que van aprofitar aquesta cita per adquirir un regal de nadal personalitzat. "La idea de reunir diferents autors en una data pròxima a les festes nadalenques se'm va acudir perquè aquests dies -com per Sant Jordi- també es regalen molts llibres i és fantàstic poder comprar-los signats pels seus creadors" destacava el llibreter i propietari de Llibreria 22, Guillem Terribas. "A més, és una bona manera d'alegrar i compensar l'obertura dels comerços en diumenge" afegia Terribas.
Els autors davant la 22. Foto: Arxiu Llibreria 22
"Aquesta convocatòria que en Guillem ha tingut la delicadesa d'organitzar ha estat una experiència atractiva i molt rica pel fet de poder canviar impressions amb els col·legues d'escriptura i els lectors" agraïa l'escriptor Antoni Pladevall. "Jo que vinc de la Plana de Vic he tingut l'oportunitat de retrobar-me amb alguns autors que ja coneixia i saludar-ne d'altres amb qui no havia parlat encara com Joan Roca o en Javier Cercas" afegia l'autor d'El dia que vaig fer vuit anys, premiat amb el Prudenci Bertrana 2014. Pladevall va assenyalar també que actualment no té "cap projecte en ment".
Qui també es mostrava satisfet d'haver acudit a la trobada va ser el professor i escriptor Vicenç Pagès, premiat amb el premi Sant Jordi 2013 pel seu llibre Dies de frontera. "És l'excusa perfecte per parlar amb gent, sortir del cau i que et toqui el sol i l'aire" bromejava Pagès.
Llibre d'assajos de Cercas
Una de les signatures més sol·licitades ahir pels lectors era la de Javier Cercas, que va avançar que "aviat" publicarà "un llibret d'assajos" i que té "en ment un nou projecte" del qual encara no pot parlar. "Tinc una idea pensada però encara no m'hi he pogut posar perquè el temps que he de dedicar a les promocions em dificulta posar-me a escriure" destacava Cercas, mentre dedicava el seu últim llibre El impostor.
Per la seva banda, qui va rebre ahir el públic més entregat va ser Josep Maria Fonalleras. Desenes de pares van acompanyar els seus fills petits a conèixer el creador d'en David, l'Izan i la Júlia, els protagonistes de la seva última obra juvenil L'illa més ràpida del món. "Amb els nens, com a lectors, hi tens un contacte més intens perquè no s'amaguen cap opinió" explicava l'escriptor gironí, qui va explicar també que per Nadal aprofitarà les vacances per treballar en un nou text per a adults.
I mentre els autors seguien firmant i conversant entre ells i amb els lectors animadament, en Guillem Terribas ja pensava en una pròxima trobada per a l'any que ve. "Volem que aquesta cita sigui anual, que es converteixi en una tradició que imitin moltes altres llibreries" remarcava el llibreter, qui, a més, es va mostrar molt satisfet amb la convocatòria. "Hem ?reunit la crème de la crème de la literatura actual no només gironina, sinó també catalana i espanyola" expressava satisfet des de la porta del local mentre contemplava els escriptors del moment envoltats de l'element que els uneix: els llibres.
Roser Albert, publicat en el Diari de Girona 22.12.14


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada