15/12/15

Cinc dones fortes i atrevides, al Teatre de Salt

Mercè Arànega, Laia Marull, Lolita Flores, Míriam Iscla i Carme Elias actuaran en el cicle ‘Dones a escena'.

La programació

Cinc muntatges de teatre de text, protagonitzats per dones atrevides i compromeses que han viscut moments difícils de la història contemporània, s'han inclòs en el cicle Dones a escena, un dels tres grans blocs temàtics del Teatre de Salt per al primer semestre de l'any vinent. Les cinc obres d'aquest cicle, interpretades per destacades actrius de l'escena catalana i estatal, són Neus Català, un cel de plom, amb Mercè Arànega, que escenifica la vida de la darrera supervivent dels camps d'extermini de Ravensbrück i de Holleischen; La llista, interpretada per Laia Marull, que arribarà a Salt poc després de la seva estrena al Teatre Lliure, el 21 de gener; Dona no reeducable, un text del director artístic del Piccolo Teatro di Milano, Stefano Massini, sobre la periodista assassinada Anna Politkóvskaia, que protagonitza Míriam Iscla sota la direcció de Lluís Pasqual; La plaza del Diamante, que torna a portar Lolita Flores a Salt, i la lectura dramatitzada de Purga, una dura història d'explotació sexual, estrenada l'abril passat al Teatre Nacional per Ramon Simó amb les actrius Carme Elias i Maria Molins, que arribarà a Salt amb una posada en escena especial, en el Dia de la Dona. La recaptació d'aquest espectacle es destinarà a la Xarxa de Dones de Girona i el mateix dia se'n farà una lectura per a instituts de Salt.
“Volem apropar la cultura al màxim de públic, amb una proposta escènica molt transversal”, va remarcar ahir la regidora de Cultura de Salt, Eva Rigau, que va acompanyar el director del teatre, Josep Domènech, en la presentació d'una programació formada per 20 propostes de diversos gèneres.
Un altre dels blocs temàtics és Comèdies amb lligacama, que inclourà l'estrena d'Histèriques, de Divinas, dirigida per Carol López, al costat d'altres propostes que combinen música i humor, a càrrec de Le Croupier, Mercè Martínez i el duet format per Ricard Borràs i Elena Garcia a Els mots i la cosa.
També hi ha un bloc Per a tots els públics, amb La Bleda, Cor de Teatre, Brodas Bros i la Companyia de Circ Eia, que farà un assaig obert del nou espectacle que prepara. Una altra estrena serà el concert de Nadal que oferiran la Selva Big Band i el Cor Geriona Infantil, i gairebé arribarà a Salt sortida del forn de la sala Muntaner la comèdia El test, dirigida per Cristina Clemente, amb David Bagés, David Vert, Mima
A la Llibreria 22 venem estrades de tots
els espectacles.
Riera i Dolo Beltrán.

Comèdies americanes a la fresca


La quarta edició del cicle de cinema a la fresca, que tindrà lloc al pati del Teatre de Salt entre juny i juliol, estarà dedicada a la comèdia americana clàssica, amb quatre pel·lícules en versió original d'Ernst Lubitsch, Billy Wilder, Howard Hawks i Peter Bogdanovich. “La millor comèdia és l'americana, entre altres coses perquè està feta per directors europeus”, va dir ahir amb ironia Guillem Terribas, en nom del col·lectiu de crítics de cinema de Girona, que coordina aquesta programació.
Rigau va anunciar que es vol programar teatre amateur al pati i que l'any vinent Salt s'incorporarà al Fitag. També està previst que la companyia Òpera Jove faci assajos oberts i tallers per als joves de Salt. A més, el Teatre de Salt rebrà per primera vegada un dels sis finalistes del Premi BBVA de Teatre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada