23/5/18

La vila del conte

La 9a Fira del Conte de Medinyà va aplegar ahir escriptors, il·lustradors i lectors en una jornada lúdica i molt familiar.

Els carrers de la vila de Medinyà es van omplir ahir al matí de famílies amb els seus fills amb ganes de fullejar i comprar contes signats pels seus autors i autores, escoltar relats de contacontes, pintar-se la cara en un taller, i cantar i ballar amb l’espectacle de carrer Rats, de la companyia Campi Qui Pugui. Aquestes són algunes de les activitats que es van desenvolupar ahir amb motiu de la celebració de la 9a Fira del Conte de Medinyà, un esdeveniment que, si bé va néixer pensant sobretot en el públic infantil, en aquesta edició es va provar de canviar de dia (dissabte en lloc de diumenge) per introduir un espai nou a les nits, adreçat a adults.
Al matí, amb el sol caient a plom, els espais amb ombra van ser molt buscats. A l’escenari Tres Porquets es va fer a mig matí la presentació del conte guanyador del 3r Concurs de Conte Il·lustrat Modest Prats, El món esborrat, de l’escriptora Roser Rimbau i l’il·lustrador Cesc Pujol. Just després d’escoltar unes pinzellades del conte guanyador, Carles Sala, amb deu anys d’ofici, i Nayat Kaid, que s’ha estrenat amb Què hi portes a la bossa?, de l’editorial Cossetània, van conversar animadament a l’aula de lectura sobre el que els inspira a l’hora d’escriure. Curiosament, Kaid va explicar que un dels seus contes preferits és La reina de les neus, de Hans Christian Andersen, l’escriptor que en el seu llibre Viaje por España es va referir a la vila de Medinyà i és per això que des del 2010 s’hi celebra la Fira del Conte. Aquesta fira s’ha consolidat com a punt de trobada entre els professionals i els seus lectors.
La pluja que va caure a la tarda va obligar els organitzadors de la fira a traslladar les activitats a espais tancats, com ara l’aula de lectura i el local social. Però van decidir seguir fil per randa el programa previst amb l’acte de reconeixement a la trajectòria com a il·lustradora de Roser Capdevila, a càrrec de Guillem Terribas. Confiaven que el temps respectaria la celebració del sopar popular a la fresca. I també van mantenir el nou espai de contes per a adults, amb la participació de Núria Martí, Josep Maria Fonalleras, Mercè Saurina i Jaume Torrent.
Núria Astorch Publicat en el PuntAvui 20.05.2018
Roser Capdevila explicant un conte amb l'ajuda d'una de
les tres bessones, la Teresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada