10/9/21

Un total de 33 originals aspiren al 41è Premi Casero

L
a Proposta de Poesia de La Planeta recupera alguns dels actes suspesos l’any passat i homenatjarà Joan Ribas El 41è Premi Just M. Casero de novel·la curta, convocat per la Llibreria 22 i dotat amb 2.000 euros, es decidirà entre 33 originals, la majoria enviats per autors de les comarques de Barcelona i Girona. Tot i que més de la meitat hi concorren amb pseudònim, n’hi ha a cara descoberta i amb obra ja publicada, com ara Xavier Febrés, Esther Vila i el poeta Xavier Amorós Corbella. Aquest any es torna a recuperar la figura del finalista, que rebrà 500 euros. El veredicte es coneixerà el dissabte dia 30 d’octubre en un acte a La Planeta que recordarà la figura de l’escriptor, activista i polític Just Manuel Casero (1946-1981), a càrrec de Joaquim Nadal, que es va haver de suspendre l’edició passada pel tercer estat d’alarma.
Al voltant de la festa de lliurament, se celebrarà la 29a Proposta de Poesia , que repesca alguns dels actes que no es van poder fer l’any passat, com ara el recital d’Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020, que conversarà amb el jove poeta Guim Valls el 29 d’octubre (18 h), i la lectura dramatitzada d’El comte Arnau, de Josep M. de Sagarra (30 d’octubre, 17.30 i 20.30 h), que servirà per homenatjar el seu director, Joan Ribas. En una Proposta més poètica que mai, Josep M. Fonalleras comentarà i llegirà L’estiuejant el 2 de novembre; el professor Jordi Llovet parlarà de Les flors del mal de Baudelaire, en el centenari de l’escriptor, el 4 de novembre, i Àngels Moreno tancarà el cicle amb una sessió dedicada a Clarice Lispector, el 5 de novembre.
El Punt.Avui 10.09.2021.


El trofeu del Primer Premi Obra original de Pierre D. 

Enric Casasses, Josep Maria Fonalleras i Clarice Lispector, protagonistes de la XXIX Proposta de Poesia dels Casero.
El lliurament del guardó literari gironí, que ha rebut un total de 33 obres candidates en la seva 41a edició, se celebrarà el 30 d’octubre a la sala La Planeta.
Enric Casasses, Josep Maria Fonalleras, el grup Proscenium, Clarice Lispector i Charles Baudelaire seran els protagonistes de la XXIX Proposta de Poesia que, com és habitual, té lloc al voltant del lliurament del premi de novel·la curta Just Manuel Casero, que enguany arriba a la seva 41a edició. El guardó es donarà a conèixer el 30 d’octubre al migdia en un acte que tindrà lloc a La Planeta de Girona, i que comptarà amb Joaquim Nadal. La cerimònia recupera aquesta tardor l’homenatge a l’escriptor, activista i polític Just M. Casero que la pandèmia va obligar a ajornar l’any passat. En aquesta edició del premi s’han rebut un total de 33 obres entre les quals el jurat -format per Mita Casacuberta, Josep Maria Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès, Eva Vázquez i Jordi Gispert- en decidirà el guanyador d’una edició dotada amb 2.000 euros pel primer premi i amb 1.500 pel finalista. El premiat rebrà enguany una escultura inspirada en el diccionari català de Pompeu Fabra La XXIX Proposta de Poesia arrencarà el 29 d’octubre amb un recital poètic a càrrec d’Enric Casasses - Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020- i el jove poeta Guim Valls. El 30 d’octubre a la tarda i al vespre es representarà El comte Arnau, a càrrec del grup Proscenium i sota la direcció de Joan Ribas. El 2 de novembre arribarà el torn de Josep Maria Fonalleras, que presentarà la seva novel·la L’estiuejant. La setmana literària es clourà amb dues conferències: el 4 de novembre Jordi Llovet parlarà sobre l’obra de Charles Baudelaire i el 5 de novembre la poeta valenciana Àngels Moreno oferirà un recorregut per la trajectòria de Clarice Lispector, considerada una de les grans escriptores del segle XX. Tots els actes són amb entrada gratuïta i tindran lloc a la sala La Planeta de Girona.
Albert Cornellà, Diari de Girona 10.09.2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada