3/6/11

Insten els mitjans de comunicació a donar veu a la població immigrant


Jordi Grau, Rosa Cullell i Felipe López-Aranguren ,
en la taula rodona d'ahir al col·legi d'advocats.
Foto: MANEL LLADÓ.

La periodista Rosa Cullell i el sociòleg Felipe López-Aranguren van participar ahir en el debat que es va celebrar en el Tercer Memorial Sebastià Salellas.
La periodista Rosa Cullell i el sociòleg i poeta Felipe López-Aranguren van fer ahir una crida a la responsabilitat dels mitjans de comunicació davant dels discursos que els polítics i les classes d'elit fan sobre els immigrants. I també van coincidir en la necessitat de donar-los la veu en els debats, les tertúlies i en la premsa escrita, de manera que deixin de ser “subjectes passius” de les informacions.
Cullell va manifestar que quan la por respecte del nouvingut es verbalitza i es converteix en un titular, s'ajuda a fomentar el racisme. “No podem admetre la xerrameca xenòfoba ni a les tertúlies ni als debats”, va assegurar, contundent. López-Aranguren va demanar als periodistes que no es limitessin a reproduir els missatges que els polítics transmeten sobre els immigrants, sinó que els analitzessin i els contrarestessin amb altres fonts d'informació. “Cal anar en contra de les mentides que es diuen sobre els immigrants”, va afirmar. La taula rodona que es va celebrar ahir en el marc del Tercer Memorial Sebastià Salellas –moderada pel director adjunt d'El Punt Jordi Grau–, va reunir una cinquantena de persones.
Núria Astorch, publicat en El Punt. 03.11.06

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada