21/5/13

Un documental reflexiona sobre Sebastià Salellas

En el cinquè aniversari de la mort del lletrat, un documental dirigit pel seu fill Lluc Salellas vol aprofundir en el seu llegat .Es presentarà en el marc del V Memorial Sebastià Salellas.

 El llegat de l'advocat i activista Sebastià Salellas es manté viu cinc anys després de la seva sobtada mort i, a més, pot ser un argument per a la reflexió sobre la construcció d'una esquerra nacional i la lluita social a Catalunya. Aquest serà el pal de paller dels actes previstos en el V Memorial Sebastià Salellas, que tindran lloc entre el 28 de maig i l'1 de juny, i que se celebraran a cavall de Girona, Salt i Viladamat, població on va néixer Salellas i on l'advocat té un ateneu que porta el seu nom.

D'esquerra a dreta, Guillem Terribas i Lluc Salellas,
director del documental que repassa el llegat del Tià Salellas,
ahir, a la Llibreria 22, a Girona Foto: JOAN SABATER.


La força de la imatge

El memorial té com a lema En Tià encara present, i el plat fort serà la presentació, i estrena, del documental Guanyarem, dirigit pel seu fill, el periodista Lluc Salellas, amb el suport en l'edició i la imatge de Marc Planas i Lluís Galtier. La primera presentació de Guanyarem serà el 28 de maig al Cinema Truffaut, just quan farà exactament cinc anys de la seva mort, i posteriorment es projectarà a Viladamat (31 de maig).
Un treball que, segons Lluc Salellas, pretén aprofundir en el llegat del seu pare, però defugint el to d'un documental biogràfic convencional. Un treball fet des del compromís per apropar-se, precisament, al llegat de l'home, el polític i l'activista. El documental pretén repassar “la seva trajectòria professional i activitat política per, a la vegada, fer una reflexió sobre una generació d'activistes i de l'esquerra”, explica Salellas. “No sé si he fet el treball com a fill, com a periodista o simplement com a persona que tenia la necessitat d'investigar sobre qui era el personatge de Sebastià Salellas des de tots els vessants”, va destacar ahir Salellas, a la Llibreria 22, durant la presentació del memorial. Per finançar el documental es van buscar mecenes a través de la xarxa i es va obtenir una beca Kreas, que atorga l'Ajuntament de Girona. El documental també es projectarà a l'Ateneu Popular Sebastià Salellas, a Viladamat, rebatejat per l'Ajuntament per revitalitzar-lo.
Guillem Terribas, membre també de la Fundació Salellas, va voler destacar el debat que es farà, el dimecres 29, al Col·legi d'Advocats de Girona, República, autodeterminació i socialisme. Idees i propostes, una reflexió sobre el model polític i social català.
Com a cloenda s'ha previst fer una festa, el dissabte 1 de juny, a la plaça Sebastià Salellas, al barri de Vila-roja: “Ho fem com ho feia ell, no desembarcant allà, sinó teixint complicitats”, va destacar Lluc Salellas.
Joan Trillas, publicat en El Punt-Avui 21.05.13

L´estrena d´un documental sobre Salellas centrarà el seu cinquè memoria.L'objectiu és reflexionar sobre una generació d'activistes d'esquerra a partir de la seva figura
Més informació de la noticia en el Diari de Girona 21.05.13
http://www.diaridegirona.cat/girona/2013/05/21/lestrena-dun-documental-sobre-salellas-centrara-cinque-memorial/618223.html

Informació de la notícia a través de Televisio de Girona (20.05.13)
http://tvgirona.xiptv.cat/ultima-hora/capitol/cinque-memorial-tia-salellas-20-05-13#

Trailer del documental: http://vimeo.com/65995732



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada