11/7/14

Modest, veí savi i proper

Un centenar de persones van assistir a l'homenatge de Medinyà a Modest Prats, el seu rector. S'hi va presentar també l'homenatge de ‘Revista de Girona'.

Com a rector de Medinyà, Modest Prats va ser sempre una persona molt propera als joves i a tota la gent del poble, igual que la seva mare, l'Enriqueta”, va dir ahir Margarida Falgàs en l'homenatge a Modest Prats (1936-2014), que va reunir al local social de Medinyà un centenar d'amics i veïns del poble del qual Prats va ser rector durant 25 anys, del 1977 al 2002. També s'hi va presentar l'homenatge a l'enyorat capellà i filòleg que li ha dedicat Revista de Girona. L'acte va ser presidit per l'alcalde, Narcís Casassa, i Antoni Solà en nom de la Diputació.
Mentre es projectaven fotografies de la presentació del llibre del fotògraf Jordi S. Carrera sobre Medinyà, en què també va participar en Modest, l'any 2007, alguns dels seus amics el van recordar des de diferents perspectives. Salomó Marquès, que va ser alumne seu al seminari de Girona, va dir que Prats era un professor que “trencava motllos”. “Et punxava i et feia pensar”, va explicar. “A la seva època, el seminari era la institució intel·lectualment més potent de Girona”, va afegir-hi Marquès. “Jo no vaig ser alumne seu, però em va ensenyar molt a viure”, va dir Guillem Terribas, que va destacar la gran cinefília i la memòria prodigiosa d'en Modest. També hi van intervenir Josep Ma. Fonalleras i el director de Revista de Girona, Xavier Cortadellas, i entre el públic hi havia altres bons amics de l'homenatjat, com ara Josep Maria Nadal i Xavier Folch.
Xavier Castillón, publicat en El Punt Avui 11.07.14 . Fotos:
Eddy Kelele

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada