17/9/15

‘El exilio de Mona Lisa', a Girona

Antoni Puigverd, Juan Cal i Guillem Terribas
 Foto: X.C.
Antoni Puigverd va presentar ahir El exilio de Mona Lisa(Milenio), primera novel·la de l'experimentat periodista Juan Cal, a la Llibreria 22 de Girona. Cal, directiu del diari Segre, recrea en aquesta “ficció documental” la trobada de dos exiliats catalans –un artista revolucionari i un sacerdot republicà– el 1940 a Montalban, una petita ciutat plena de refugiats i d'obres d'art del Louvre que alguns intenten salvar dels nazis. Puigverd va destacar l'esforç de Cal per construir personatges versemblants.
Xavier Castillón, publicat en el Punt Avui 17.09.15



Puigvert presenta el llibre de Juan Cal
Foto: Aniol Resclosa.

D
os refugiats catalans es retroben el 1940 al sud de França enmig de l'angoixa que genera la imminent ocupació alemanya. En aquest context salvaguardaran algunes valuoses obres d'art que poden caure a mans dels nazis. Aquest és l'argument d'El exilio de Mona Lisa, llibre del periodista Juan Cal, director executiu del grup editorial del diari Segre, que l'escriptor Antoni Puigvert va presentar ahir en el decurs d'un acte a la Llibreria 22 de Girona.

Diari de Girona 17.09.15 

2 comentaris:

  1. Divendres va dir per RAC1 que "la rentrée" vol dir "l'entrada". NO. Vol el dir "la tornada" o "el retorn".
    Espero que hagi pres consciència de que el poeta GIL DE BIEDMA no es diu GIL DE BIEDNA com sol dir-li vostè.
    Estaria bé que fos mes rigorós quan expandeix els seus suposats coneixements. Avui dia té molts mitjans per verificar el que sigui. O, si més no, sigui prudent i no digui noms mal dits o mal traduïts.

    ResponElimina
  2. Bon dia Glòria. Gràcies pel seus comentaris i aclariments. Veig que em segueix. No ho deixi de fer i comentar-los.

    ResponElimina