2/11/16

‘Medusa', premi Masó

 La Virgueria guanya amb una adaptació de la novel·la de Menéndez Salmón el desè premi Quim Masó per a produccions teatrals, lliurat dins de Temporada Alta.

La companyia barcelonina La Virgueria va rebre ahir al vespre el X Premi Quim Masó per a produccions teatrals pel seu projecte Medusa, en un acte a la sala La Planeta de Girona, dins del festival Temporada Alta. L'acte va ser presentat per l'escriptor Josep Maria Fonalleras i va incloure l'actuació musical d'Anna Moliner. Els altres dos projectes finalistes del premi han estat Quan la pluja deixi de caure, d'Andrew Bovell, presentat per la Sala Atrium , i La visita de la vella dama, de Friedrich Dürrenmatt, una proposta deFarrés Brothers .
El projecte guanyador, Medusa, parteix de l'adaptació que Pablo Ley ha fet de la novel·la homònima de l'escriptor asturià Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska, un artista molt singular, obsessionat amb la desaparició i la invisibilitat, que planteja dues preguntes: si es pot viure sense ideologia i si es pot mirar amb impunitat.
La Vigueria es va formar el 2009, any en què va estrenar la seva primera producció, Si avui és diumenge demà és dijous. Des de llavors, ha anat desenvolupant un llenguatge propi i buscant noves fórmules per arribar a l'espectador, en espectacles com ara L'hivern al cos180º de celPaisaje sin casasEl pes del plom i Arbres. “La Virgueria som l'Aleix Fauró, la Isis Martín, la Marina Fita, l'Oscar Llobet i la Patrícia Bargalló. Compartim una mateixa visió del fet teatral: creiem en un teatre compromès. Compromès amb la societat, però també amb la llengua, la cultura, la poesia, la bellesa, el risc i la provocació.” Així es presenten al seu web. El projecte de La Virgueria ha estat escollit entre 22 propostes presentades a aquesta edició del premi QuimMasó. Aquest guardó està dotat amb 40.000 euros i també comporta que Medusa s'estreni a Temporada Alta 2017 i es vegi al Teatre Nacional de Catalunya.
Aquest any, el jurat del premi Quim Masó està format per Josep Domènech, director de produccions de Bitò; Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC); Margarida Casacuberta, professora i investigadora de literatura contemporània de la Universitat de Girona; Pere Puig, director de la sala La Planeta; Jep Sánchez, director del Teatre Municipal de Girona; Andreu Gomila, director de Time Out Barcelona, i Laura Serra, cap de cultura del diari Ara.
El quatre primers son membres de la Virgueria teatre.
El guardó es va crear l'any 2006 en reconeixement a l'actor, director i productor teatral Quim Masó, un dels fundadors de Bitò i de Temporada Alta, i és l'únic premi del país que finança la producció d'espectacles teatrals en llengua catalana. El premi està impulsat per la família Masó, Bitò, la llibreria 22, Proscènium i La Planeta, l'Ajuntament i la Diputació de Girona, amb la col·laboració del TNC i de Temporada Alta.
Xavier Castillon El Punt Avui 27.10.2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada