8/11/16

‘The night of the slasher', millor curt de l'Acocollona't

 ‘Renaixement' i ‘Diguin el que diguin', dues comèdies sobre la psicopatia, guanyen el tercer Acocoexprés.

The night of the slasher, obra del nord-americà Sam Hamassian, ha estat proclamat el millor curtmetratge de l'Acocollona't, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, que, des del 28 d'octubre, ha celebrat la sisena edició. Per la seva banda, The app, una sàtira sobre l'enverinat encís de les aplicacions mòbils de Julián Merino, ha resultat mereixedora del segon premi i el premi del públic. El jurat, format per Santiago Alvarado (director de Capa caída), Iván Villamel (autor del curt multipremiat Mr. Dennton) i Francis Díaz (redactor del web especialitzat en el gènere Aullidos), ha decidit atorgar una menció al film Graffitti, de Lluís Quílez, una faula postapocalíptica que incorpora una introspecció existencial agredolça.
Pel que fa a la principal guanyadora, el jurat n'ha valorat “l'excel·lent realització i disseny de producció al servei d'una trama que actualitza i evoca, sense contemplacions, els orígens d'un dels subgèneres clau del terror modern”. Pel que fa al curt The App, en reconeix “el perfecte ús de la ironia i l'humor com a eines vehiculars d'una història que ens obliga a reflexionar sobre la pèrdua de voluntat humana davant l'inevitable avenç de la tecnologia”. El primer i el segon premi es repartiran 600 i 400 euros respectivament, mentre que el del públic està dotat amb 300 euros en material de la Llibreria 22.
Quant a la tercera edició de l'Acocoexprés, el concurs de curts fets en 24 hores, els vencedors han estat dos slashers amb un toc de comèdia negra: Renaixement, de Joaquim i Joan Girbau, i Diguin el que diguin, d'Òscar Lladó, millor curt (300 euros) i segon premi (150 euros) respectivament. El curt Carrers, de Fran Boyle, ha rebut una menció al millor curt jove, i de Cabrones, de Xavi Morcillo, se n'ha reconegut la tasca dels actors.
Jordi Camps Linnell, publicat en el Punt Avui 08.11.2016 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada