7/9/17

Una guia de Lonely Planet selecciona el millor de Girona, l'Empordà i la Costa Brava

Miquel Fañanàs: «He escrit pensant també en els gironins perquè trobin curiositats i misteris de la seva ciutat»

La consolidació de Girona com a destí turístic comporta també importants inversions en articles com la que acaba de fer Lonely Planet, una de les primeres multinacionals de les guies de viatges, que ha editat la nova guia Lo mejor de Girona, el Empordà y la Costa Brava.
Escrita per Miquel Fañanàs, Jacobo Krauel i Carmina Vilaseca, la guia, presentada ahir a la Llibreria 22 de Girona, i ja distribuïda, recupera amb una estètica renovada els vells tòpics d'una regió que «ha sabut conservar el seu llegat històric sense renunciar a la modernitat».
«Pocs lloc gaudeixen d'una varietat i atractiu tan grans com aquesta regió, bressol del surrealisme, del turisme i dels primers biquinis d'Espanya. Aquí van néixer Salvador Dalí, Narcís Monturiol, Carles Fages de Climent, Xavier Cugat, Josep Pla, Caterina Albert, Frederic Marés i tants altres que van trobar la inspiració per a les seves obres en aquestes terres», diu la ressenya promocional.
Profusament il·lustrada, com no podia ser d'altra manera, la guia, inicialment en edició castellana, té unes 300 pàgines i s'adreça tant als visitants com als autòctons.
Els autors durant la presentació a l'Espai 22.

On menjar i on comprar?

Miquel Fañanàs, que és col·laborador del Diari de Girona, ha assumit la part de Girona: «He intentat fer una ressenya pràctica per al turista, però ser també útil al ciutadà de Girona, que trobarà aspectes curiosos i misteioros de la ciutat, com ara la bruixa de la Catedral, la Girona modernista amb Rafel Masó o el plànol de París que es va descobrir al sostre de la porxada de la Rambla», ha explicat l'escriptor.
Fañanàs s'ha fet càrrec també de l'apartat de restaurants i compres, on no falta el Celler de Can Roca o l'Escola d'Hostaleria, entre d'altres establiments.
Daniel Bonaventura, publicat en el Diari de Girona 06.09.2017
* Primera presentació de la temporada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada