1/12/19

El Premi Bonmatí, per a Joan Ribas

 El promotor teatral i cronista d’El Punt Avui va guanyar la 39a edició del premi de periodisme del Rotary Club, per un article sobre l’orgue de la Catedral de Girona.
Joan Ribas rebent el Premi. Foto: Joan Sabater.
L’arti­cle, publi­cat el pas­sat 23 de juny, narra una visita a l’inte­rior de la gran caixa de l’ins­tru­ment
La crònica d’una visita a l’interior de la gran caixa de fusta que atresora els prop de dos mil tubs de l’orgue de la Catedral de Girona ha servit perquè el jurat del premi Bonmatí de periodisme reconegués la labor que el promotor teatral Joan Ribas desenvolupa setmanalment des de fa dècades a les pàgines, primer, d’El Punt, i ara d’El Punt Avui. La crònica 1.999 tubs d’orgue, publicada a l’edició del 23 de juny d’aquest any, va ser distingida ahir, doncs, amb el 39è premi del periodisme gironí per un jurat que format per  Joaquim Nadal, Enric Mirambell, Jordi Dalmau, Jordi Grau, Dolors Reig, Alfons Petit, Ginés Guillén, Joan Pagès i Joan Gallardo. El president del Rotary Club de Girona, Ginés Guillén, va ser l’encarregat d’obrir l’acte, presentat i dirigit per Núria Riquelme a l’Hotel Bellavista by URH Hotels de Girona, i Carles Ribas, secretari del premi i tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Girona, va lloar la personalitat literària i cívica de Joan Ribas,
Carles Ribas, Joan Ribas i Ginés Guillen 
abans de lliurar-li el diploma que l’acreditava com a guanyador d’aquesta edició. Joan Ribas, que ha estat assessor d’empreses i professor mercantil, va ser un dels fundadors de la revista Presència i també del premi Prudenci Bertrana de novel·la. Impulsor del grup Proscènium, que representa els Pastorets de Girona cada Nadal des de l’any 1981, és propietari de la sala de teatre independent La Planeta i ha col·laborat amb les diferents capçaleres d’El Punt des de la seva creació, amb diverses seccions fins que va tenir assignat l’espai principal de la crònica dominical.

Eva Vázquez / Publicat en el Punt Avui 22.11.2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada