21/12/09

Miquel Pairolí guanya El Setè Cel amb «Cera»


El premi de recerca va quedar desert.
L'escriptor Miquel Pairolí (Quart, 1955) va guanyar ahir el tercer premi saltenc El Setè Cel, lliurat a una novel·la ja publicada, pel seu llibre Cera. El jurat el va triar per unanimitat a partir de les novel·les proposades pels lectors i lectores de les biblioteques públiques. El premi de recerca ha quedat desert en aquesta tercera edició.
Convocats per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Salt, els premis El Setè Cel han tingut fins ara com a guardonats en la categoria de novel·la –dotada amb 3.000 euros– els escriptors Jaume Cabré (Les veus del Pamano) i Teresa Roig (L'herència de Horst). Tal com va recordar ahir a la biblioteca pública de Salt el president del jurat, Vicenç Villatoro, aquest premi «és alhora un reconeixement a l'autor i una recomanació als lectors», decidit a partir d'una primera tria que fa amb els seus vots el «senat popular» que formen els lectors, i després per un jurat d'«una competència extraordinària» que formen Albert Rossich, Miquel Berga, Guillem Terribas i l'alcaldessa, Iolanda Pineda, amb el regidor de Cultura, Carles Borrell, com a secretari. Aquest jurat va triar per unanimitat Cera, de Miquel Pairolí, com a millor novel·la publicada el 2008. Cera és la quarta novel·la de Pairolí, col·laborador habitual d'El Punt, després d'El camp de l'ombra (1995), El convit (1998) i El manuscrit de Virgili (2004).
Ahir també es van presentar el llibre que recull els treballs guanyadors en la categoria d'assaig del 2007, i les bases de la quarta edició dels premis.
XAVIER CASTILLÓN *El Punt 19/12/09

________________________________________________


Miquel Pairolí guanya els premis Setè Cel de Salt
L'escriptor gironí s'endú el guardó en la tercera edició dels premis per la seva darrera novel·la, "Cera"

L'escriptor gironí Miquel Pairolí ha guanyat la tercera edició dels premis literaris Setè Cel de Salt. El jurat ha escollit per unanimitat la darrera obra de Pairolí entre les novel·les proposades pels lectors i lectores de les biblioteques públiques; val a dir que el jurat va declarar desert el premi de recerca. Els premis literaris Setè Cel de Salt s'estableixen en dues categories: premi de novel·la i premi de recerca. En la categoria de novel·la, dotat amb 3.000 €, els lectors i lectores de les biblioteques públiques de les comarques gironines proposen, a través de votacions, l'obra guanyadora entre les novel·les publicades en català durant l'any anterior. De les obres proposades pels lectors de les biblioteques públiques, se'n fa una selecció entre les més votades que se sotmet a la votació del jurat. I enguany, aquest ha escollit per unanimitat la novel·la Cera de Miquel Pairolí. En aquesta obra, l'escriptor gironí retrata una ciutat que podria identificar-se amb Girona a través de les vicissituds, durant més de quaranta anys, dels membres d'una família que regenten una cereria. Al llarg de la novel·la, que s'obre el 1963 amb el sepeli del bisbe, Pairolí descriu els canvis socials i urbanístics, però també sentimentals i morals. El jurat dels premis Setè Cel està presidit per l'escriptor Vicenç Villatoro i hi són, com a vocals, l'alcaldessa Iolanda Pineda, el llibreter Guillem Terribas, els escriptors Albert Rossich i Miquel Berga i, com a secretari, el regidor de Cultura, Carles Borrell. En l'acte de lliurament de premis es va presentar el llibre que recull els treballs guanyadors en la categoria d'assaig en l'edició 2007. Les obres incloses són Despertaferro de Jordi Cardona; Sense nom de Josep M. Diéguez, i Irener de Maria Casacuberta (primer premi en categoria de biografia).
Diari de Girona 19/12/09 Foto: Diari De Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada