25/10/12

L´Acocollona´t convertirà Girona en ciutat de zombis i assassins en sèrie

El festival de cinema de terror farà desfilar morts vivents al Barri Vell

Q ualsevol aficionat al gènere fantàstic i de terror pot parlar del desastre que podria resultar de reunir sota un mateix sostre vampirs, homes llop, assassins en sèrie, fantasmes i zombis: això, sempre que no es tracti del sostre del Truffaut, i que el motiu de la reunió no sigui la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, l'Acocoollona't.En la segona edició del festival, que es durà a terme de demà a dimecres que ve, l'organització ha tingut el repte d'ampliar la programació dos dies, oferir noves activitats i mantenir un pressupost «irrisori», en paraules d'un dels seus directors, David Ruiz.

El gruix de les activitats se seguirà centrant al cinema Truffaut, que acollirà la projecció dels curtmetratges a concurs de dissabte a dilluns, i on cada dia es completarà el cartell amb una pel·lícula clàssica. Enguany els films escollits comparteixen l'afició per matar dels seus protagonistes, tots ells assassins de caire fantàstic: així, es podrà veure Phantasma, El dentista i Jeepers Creepers després dels treballs a concurs, que opten a un primer premi de 500 euros i un segon de 300. A més, hi haurà una menció per al millor curt gironí, i un premi del públic amb 300 euros en material de la Llibreria 22.
Precisament, la presentació d'ahir també va servir com a reivindicació per part de l'organització d'un major suport institucional, apuntant que «una tercera part del pressupost el destinem a premis, una proporció molt elevada», segons que apuntava Ruiz. Per aquest motiu, i per controlar millor l'aforament al Truffaut, enguany es cobrarà una entrada de 2,5 euros per nit, a banda d'oferir un abonament per 6 euros.
En l'apartat de novetats, cal destacar especialment la que convertirà Girona en el plató de La nit dels morts vivents: una zombie walk, una desfilada que sortirà de les escales de la Catedral i que omplirà el Barri Vell de devoradors de cervells. Això sí, amb tantes ganes de gresca que acabaran en un fi de festa obert a tothom al Tourmix.
Marta Pallarès, publicat en el Diari de Girona el 25.10.12

 Informació en el Punt-Avui
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/587390-lacocollonat-torna-per-tenyir-de-vermell-les-fires.html

 

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada