17/1/10

Llaunes per a Casariego

El Festival Pepe Sales inclourà una gran rua i un muntatge de reciclatge poètic email protegit

«Molts més actes, molta més gent.» Amb aquesta consigna es dóna el tret de sortida al 3r Festival d'Art Independent Pepe Sales, organitzat per La Penyora amb el suport d'un exèrcit pacífic i creixent de col·laboradors altruistes, i dedicat en aquesta ocasió al poeta Pedro Casariego Córdoba. Ja s'estan recollint llaunes per homenatjar l'autor del poema La vida puede ser una lata amb un muntatge de reciclatge poètic. El festival s'obrirà el dissabte 23 de gener amb una gran rua per Girona.

Una dotzena de persones de la família Casariego, entre elles la filla del poeta, assistiran als actes del festival organitzat per celebrar la vida i l'obra de Pedro Casariego Córdoba (Madrid, 1955-1993), que tindrà lloc els dies 23, 25 i 26 de gener en diferents espais de Girona, inclosos els carrers i places, per apropar la poesia a la gent.

Ja s'estan recollint llaunes a locals com ara La Penyora, La Mercè, l'Ateneu 24 de Juny, El Cercle, La Fàbrica de Celrà, La Morgana de Banyoles i La Casilla de les Mines d'Osor, en alguns dels quals també es preparen actes paral·lels del festival. Si l'any passat es van recollir calces per a Miquel Bauçà, Antón Casariego ha proposat una acció semblant amb llaunes, en cadascuna de les quals hi haurà un paper amb un poema de Pedro.

El dissabte 23 al matí tindrà lloc una rua poètica amb quatre grups de percussió –La Banda del Surdo, Percu-art, Kokoanga i Fal·lera Gironina– i poetes que escamparan els versos de Casariego, fins a arribar al mercat del Lleó, on es deixaran anar un miler de globus amb poemes. El mateix dissabte es presentarà a la Llibreria 22 (20h) el llibre Contrapoesía. Antilogía de poetas reversados, publicat per l'editorial Ya Lo Dijo Casimiro Parker, amb poemes de Casariego, Arturo Martínez, Eduardo Scala i Gonzalo Escarpa.

El dilluns 25, al Truffaut (20.30h), s'hi projectaran el programa La Mandrágora dedicat a Casariego després de la seva mort, i treballs audiovisuals inspirats en la seva obra, realitzats per Albert Serra, Robert Bellsolà, Xavier Pérez, Sandra Ojosnegros, Joan Guri, Borja i Susana (Festival Sonom) i Santiago Lapeira, presentats per Nicolás Casariego, Lluís Llamas i Eudald Camps.
Festival sense fronteres

L'acte central del festival es portarà a terme el dimarts 26 de gener a La Mercè (20.30h), on tindran lloc actuacions i instal·lacions de nombrosos col·laboradors, com ara Mazoni, Sanjosex, Marc Parrot, Twin Sisters, Pedro Marín, José Domingo, Belén Fabra, Praga, Nomah & Lexa, Josep Bassal, els poetes d'El Llop Ferotge i Pèl Capell i Deambulants, presentats per Fèlix Brunet i Cristina Cervià amb versos i pensaments de Casariego. El festival dirigit per Consol Ribas i Lluís Llamas ha traspassat fronteres i també hi haurà actes a Barcelona i Madrid, on familiars i amics del poeta llegiran poemes i intercanviaran llaunes. La presentació del festival, ahir a La Penyora, va ser un pròleg en què es va invocar el «poeta raro» amb rapsodes, el cantaor Jordi Fornells i la cantant xinesa Lotus Huang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada