27/9/12

Cercas serà avui un guia de luxe per la Girona del Zarco Uns 25 periodistes i 35 llibreteres de tot l'Estat assistiran a la presentació de la seva nova novel·la, ‘Las leyes de la frontera', en una intensa jornada que s'obrirà aquest matí a l'Ajuntament de Girona

Una setmana després de la mort de Santiago Carrillo, un dels protagonistes del seu últim llibre, Anatomía de un instante, guardonat amb el Premio Nacional de Narrativa 2010, Javier Cercas presenta avui a Girona la seva nova novel·la, Las leyes de la frontera (Mondadori), ambientada en dues ciutats tan diferents com la Girona de finals dels anys setanta i la Girona de finals dels noranta.
“No dic que la Girona d'ara sigui millor –en cert sentit és pitjor–; només dic que és diferent”, reflexiona el principal protagonista i narrador per contextualitzar la història del Zarco, la Tere i el Gafitas, en la qual Cercas barreja records personals i molts altres elements, inclosos episodis i circumstàncies que recorden la llegenda delictiva del Vaquilla i la seva vinculació amb Girona. Per exemple, el personatge del Gafitas té ingredients biogràfics d'un dels seus últims advocats, Carles Monguilod, i del mateix Cercas, que reconeix als agraïments que l'assaig Vint-i-cinc anys i un dia, de Monguilod, “va ser un dels estímuls inicials d'aquesta història”.
Uns 25 periodistes i 35 llibreters procedents de tot l'Estat han estat convidats per Random House Mondadori per participar avui en una intensa jornada promocional, que començarà a les 11 del matí a l'Ajuntament de Girona, on tindrà lloc una roda de premsa en què, a més de Cercas, hi haurà l'alcalde, Carles Puigdemont, i el director editorial de Mondadori, Claudio López de Lamadrid. Tot seguit tindrà lloc un recorregut guiat per Cercas per alguns dels llocs de la ciutat en què transcorre la novel·la, especialment a l'antic barri xino. I després d'un pica-pica servit per El Celler de Can Roca al claustre de la Mercè, a la tarda es portarà a terme una presentació del llibre, només per a periodistes i llibreters, al saló de descans del Municipal. A l'acte també intervindran el llibreter Guillem Terribas i, possiblement, Monguilod.
Dissabte, firmes a la 22
No està previst que Cercas faci una acte públic de presentació del llibre a Girona, però dissabte vinent signarà llibres a la Llibreria 22 a partir de les 6.
Xavier Castillon,
publicat en el Punt-Avui 25.09.12

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada