6/9/12

Mascarell: “La 22 és una llibreria històrica”

Multitudinària inauguració de la mostra ‘Llibres parlats' a Girona.

Ferran Mascarell i Guillem Terribas,
ahir a l'exposició Foto: MANEL LLADÓ.
La 22 és una llibreria històrica per a Girona i per al nostre país”. Ho va dir ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, a la inauguració de l'exposició Llibres parlats, sobre les nombroses presentacions de llibres que han tingut lloc a la llibreria del carrer Hortes 22 durant trenta anys, entre el 1978 i el 2008. Un bon grapat d'amics de la 22 i del seu màxim responsable, Guillem Terribas, van omplir ahir al vespre les sales d'exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, on a més de Mascarell, també hi van intervenir el president de la Diputació, Jaume Torramadé, com a amfitrió; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la comissària d'aquesta singular exposició, Cristina Masanés, que la va definir com “un petit homenatge a l'escriptura i a la lectura”.

Masanés també es va referir a la complexitat de resumir en 65 minuts d'imatges les 55 hores de filmacions realitzades per Guillem Terribas durant tres dècades en diversos formats –des del Súper 8 al digital, passant pel Beta i el VHS–, que actualment es troben a l'Arxiu Municipal de Girona. “A més, res no ha estat enregistrat amb intenció de posteritat, i alguns moments importants no apareixen a les imatges, perquè en Guillem va aturar en aquell precís moment la filmació per vendre un llibre, però aquesta és justament la gràcia que tenen aquests documents”, va afegir Masanés sobre aquesta exposició itinerant que convida el visitant a fer el seu propi llibre a partir de les targetes repartides per la sala amb cites de diferents autors, extretes de les presentacions dels seus llibres a la 22. El resultat, com van coincidir a dir ahir les autoritats, és “una petita enciclopèdia de les lletres catalanes i gironines” i també, en paraules de Mascarell, “una magnífica mostra sobre Girona com a ciutat literària”.
Xavier Castillón, publicat en el Punt-Avui 06.09.12

Torramadé, Mascarell, Puigdemont, Masanés
i Terribas. Foto: Aniol Resclosa.
S'inaugura l'exposició "Llibres Parlats"La Casa de la Cultura de Girona va acollir ahir a la tarda la inauguració de la mostra Llibres Parlats. 30 anys de presentacions de llibres que recull el material enregistrat per Guillem Terribas a la Llibreria 22 les tres últimes dècades. A l'acte hi van assistir la comissària de l'exposició, Cristina Masanés, el conseller de cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.
Diari de Girona 05.09.12



http://www.ddgi.cat/web/noticia.seam;jsessionid=f7ca457148ce93f16de4412e7a65?noticiaId=2330&cid=247968

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada