10/7/15

Rafel Nadal ambienta a Itàlia «La maledicció dels Pamisano»

La nova novel·la del gironí tracta sobre el destí i la força commovedora de l'amor en la guerra mundial.
Rafel Nadal a la Llibreria 22. Foto: Diari de Girona
 Rafel Nadal ja ha començat la campanya de promoció de La maledicció dels Palmisano, la nova novel·la de l'autor de Quan érem feliços i Quan en dèiem xampany, que ara canvia, si no de registre, sí d'escenari, perquè trasllada l'acció al sud d'Itàlia en les envistes de la Segona Guerra Mundial.
L'editorial Destino publicarà en castellà -i el Grup 62 ho farà en català-, aquesta novel·la amb data de l'1 de setembre.
L'obra es difon com una saga familiar en la qual esclaten amb força tots els colors, les aromes i els gustos de l'Apulia i la vall d'Itria, que la geografia ha situat capriciosament en forma de taló de la bota de la península itàlica.
«Una novel·la sobre el destí i la força commovedora de l'amor en les hores dramàtiques que van seguir al bombardeig de Bari, la nit del 2 de desembre de 1943», es llegeix a la difusió del llançament editorial, que ha arrencat abans de les vacances.
En un poble del sud d'Itàlia, la destinació de dues famílies, els Palmisano i els Convertini, queda unit per sempre quan Donata i Francesca, dues joves vídues de guerra, es conjuren contra la maledicció que persegueix els homes del clan dels Palmisano.Els fills d'aquestes dones, Vitantonio i Giovanna, creixeran aliens al gran secret familiar que els uneix i viuran una infància feliç, amb els vinyers, les oliveres i el singular jardí de flors blanques de nonna Angela com a teló de fons. Fins que s'intueix un nou conflicte armat, la Segona Guerra Mundial, i això obliga els dos joves a prendre partit.
Rafel Nadal (Girona, 1954) és periodista, col·labora habitualment en diverses emissores de ràdio i canals de televisió catalans. Va ser director d'El Periódico de Catalunya entre 2006 i 2010. També ha treballat en els principals diaris del país i ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editorials i grups de comunicació. És autor d'Elsmandarines (2011), un llibre de retrats sobre el poder aplaudit per la crítica; Quan érem feliços (premi Josep Pla 2012) i Quan en dèiem xampany (2013).

Diari de Girona 10.07.15 
* El llibre sortirà a la venda el dia 2 de setembre 2015. El 15 de setembre es presentarà a Girona. Organitza: Llibreria 22.

1 comentari:



  1. En Rafel Nadal gaudeix sempre de l'habilitat de capbussar-nos en ambientacions llunyanes en el temps ja sigui a prop nostre o lluny enllà.

    ResponElimina