‘A l'ombra del Decameró' es presentarà aquest vespre a la Llibreria 22 de Girona i demà a la Caselles de Lleida
“La llengua s'ha de normalitzar en tots els àmbits”, diu l'editor Jordi Albertí.
L'editorial Gregal , de Maçanet de la Selva, presentarà avui a la Llibreria 22 de Girona el llibre A l'ombra del Decameró, un recull de catorze relats eròtics escrits per autors novells, la majoria dels quals debuten editorialment en aquest volum de 112 pàgines. La presentació d'avui (20 h) anirà a càrrec del director editorial de Gregal, Jordi Albertí, i de dues de les autores que han aportat relats al llibre, l'advocada i periodista Pilar Blasco (Sant Feliu de Guíxols, 1954), que recentment ha publicat la novel·la Cafè amarg, i la barcelonina Montse Rubinat (1976). A l'ombra del Decameró també es presentarà demà a la Llibreria Caselles de Lleida i el 26 d'octubre a la Sopa de Lletres de Barcelona. La primera presentació del llibre va tenir lloc el 17 de setembre passat a l'Ateneu Barcelonès i va omplir completament la sala Oriol Bohigas.
“Es publica poca literatura eròtica en català, i creiem que la llengua s'ha de normalitzar en tots els àmbits, amb l'única condició que sempre sigui literatura de qualitat. També és una aposta pels escriptors novells, que ho tenen molt difícil per publicar”, explica Jordi Albertí sobre les raons que l'han portat a publicar A l'ombra del Decameró.
El recull, coordinat per Ramon Erra (Vic, 1966) –“He fet i escrit força coses a la vida, però em penso que aquest és el primer conte eròtic que em publiquen. En tinc d'altres... al cap”, confessa– va néixer en una trobada d'escriptors amics, una tarda d'estiu, en què es va plantejar el repte que tots havien d'escriure un relat eròtic. A part dels tres ja esmentats, la resta d'autors que van acceptar el repte i han escrit contes per al recull són Anna Pascual (Barcelona, 1987), Jordi Puig (Badalona, 1970), Montserrat Grau (Sabadell, 1960), Oriol Guilera (Barcelona, 1951), Neus Ors (Badalona, 1961), Sònia Boj (Barcelona, 1976), Isabel Domingo (Barcelona, 1970), Tuli Márquez (Barcelona, 1962), Carme Ripoll (Barcelona, 1945), Susagna Aluja (Belianes, 1972) i Quim Calvo (Argentona, 1963). Nou dones, cinc homes.
Portada de Fita
L'artista gironí Domènec Fita ha cedit a Gregal una de les seves obres, la número 10 de la sèrie Comunicació, per il·lustrar la portada del llibre A l'ombra del Decameró. La casualitat ha fet que avui, a la mateixa hora de l'acte a la Llibreria 22, també es presenti el llibre de Joan Domènech sobre Fita, a l'auditori Josep Irla.
Xavier Castillón, publicat en el Punt-Avui 14.10.14
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada