16/9/21

L’editor Quim Curbet anuncia el tancament de Curbet Edicions

Argumenta que “els avenços tecnològics han suplantat i han superat molts dels aspectes que la professió reclamava”
Quim Curbet. Foto: Quim Puig
L
’editor i escriptor Quim Curbet ha anunciat el tancament de Curbet Edicions i ha admès que li queda el “regust amarg de no haver pogut encarar tots els reptes” que s’esperaven d’ell, “ni haver sabut tampoc administrar-los amb la diligència necessària”.
Curbet assenyala que “ara l’ofici d’impressor, les arts gràfiques i l’edició ja no són el que havien arribat a ser en el segle passat”. Argumenta que “els avenços tecnològics han suplantat i han superat molts dels aspectes que la professió reclamava”, deixant completament obsolet el paper. “Per tant, he decidit jubilar-me i extingir definitivament a final d’aquest any 2021 la societat que encara ostentava el cognom familiar, Curbet Edicions”.
En un comunicat, amb el títol ‘Comiat’, explica que aviat farà 80 anys –el 24 de novembre de 1941– que el seu pare signava un contracte d’aprenentatge i començava a exercir a Girona “el noble art de la impremta. Jo vaig seguir després també aquest ofici, empès per la seva voluntat i –per què no dir-ho?– per la seva tossuderia”. L’editor agraeix a tots els que durant aquests 80 anys han col·laborat, d’una manera o l’altra, amb ells, tant en l’etapa del seu pare, com en la seva. “Espero també que la ciutat de Girona, que el país –i la llengua a la qual vam intentar servir– ens perdonin per no haver fet tot allò que hauríem pogut fer”, afegeix. Quim Curbet és editor, escriptor i fotògraf i l’any 1995 va fundar Curbet Edicions i és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació. L’any 2006 li va ser atorgat el Premi de periodisme Manuel Bonmatí. El seu fons fotogràfic està dipositat i catalogat al Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona.
El Punt Avui 15.09.2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada