11/1/12

Memòries d'un fenici més

Tomàs Alcoverro va parlar del Pròxim Orient i sobre periodisme, ahir a Girona.
Més vital que mai als 71 anys, Tomàs Alcoverro té més potestat que ningú per parlar amb autoritat sobre què està passant actualment al Pròxim Orient i, de pas, oferir una lliçó d'aquest periodisme que molts profanen que està en vies de desaparició com és l'ofici de corresponsal. Barceloní de naixement i libanès d'adopció (fa més de 40 anys que viu al Líban), Alcoverro va aprofitar la presentació del seu nou llibre La historia desde mi balcón ahir a Girona, en un acte organitzat pel Col·legi de Periodistes, la Fundació Universitat de Girona i la Llibreria 22, per parlar d'aquests i altres temes.
Gran defensor de les cròniques literàries que professa com a corresponsal de La Vanguardia, aquest professional de cap a peus no només va defensar el seu ofici sinó que va reconèixer que, gràcies a la seva feina, la seva vida és la que és: un fenici més que intenta il·lustrar al món les complexitats d'aquell tros de món maleït per l'or negre. A més d'oferir a grans trets un repàs de la situació global que es viu al Pròxim Orient, afectat per les anomenades “primaveres àrabs”, Alcoverro va regalar als nombrosos presents detalls de la seva vida quotidiana i, fins i tot, d'alguna anècdota segons va dir “inèdita”, com és el fet d'explicar la kafkiana aventura per poder comprar el pis on viu i des del qual ha presenciat en viu i en directe alguns dels capítols que han marcat la història contemporània.
Durant l'acte, també es van projectar uns fragments del documental que preparen Anna Teixidor i Marc Faro sobre aquest corresponsal emmarcat entre dos segles.
Redacció El Punt-Avui 10.01.12. Foto: Quim Curbet


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada