25/1/13

PRESENTACIÓ - RODA DE PREMSA DE "BEDLAM. Darrera les hores càlides"

Informació de la presentació-roda de premsa del llibre BEDLAM. Darrere les hores càlides de Mar Bosch, guanyadora de la 32 edició de Premi Just M. Casero de Novel·la Curta 2012, convocat i organitzat per la Llibreria 22 i publicat per l'Editorial Empúries.
Amb llibertat total
La gironina Mar Bosch presenta ‘Bedlam', novel·la amb què ha guanyat el darrer premi Just M. Casero.
Després d'uns anys en què l'obra guanyadora del premi Just M. Casero, de la Llibreria 22 de Girona, va ser publicada per Amsterdam, en aquesta 32a edició torna als orígens i l'edita Empúries.

Bedlam. Darrere les hores càlides, debut de Mar Bosch Oliveras (Girona, 1981), és una obra arriscada en la seva llibertat creativa que mostra una maduresa inusual en una primera novel·la. “Bedlam és una mena de refugi estrany i oníric en què he intentat reflectir l'absurd que hi ha en les decisions personals i col·lectives.”
Eugènia Broggi, editora d'Empúries, es va mostrar satisfeta d'“haver recuperat la confiança de Guillem Terribas”, i va afegir: “És un premi a l'antiga, sense pressió, i està fora del circuit de caçadors de premis”, perquè té una dotació de 2.200 euros.
Guillem Terribas, director de la Llibreria 22, va recordar els inicis del premi que impulsa aprofitant la presència de l'editor Xavier Folch, “un espectador de luxe en les primeres edicions”. Sobre la novel·la, Terribas va destacar referents com ara Calders i obres com El petit príncep, Peter Pan i el film El xou de Truman.
Aquest any s'hi van presentar 57 originals. “Són massa, ens movem millor amb uns 25, perquè el jurat es llegeix tots els textos; quan els cinc membres troben l'obra guanyadora, es passa de les mirades fugisseres als ulls brillants, i amb aquesta obra els ulls van brillar.”
Presentació a la 22. Mar Bosch, autora; Eugènia Broggi, editora
i Josep M. Fonalleras, presentador.
Mar Bosch s'inspira en un contrast, la lectura d'un llibre antic que narra la duresa de l'hospital psiquiàtric londinenc Santa Maria de Betlem: “Les respiracions dolces, dels nens d'educació infantil que estaven al meu càrrec, mentre dormien i jo llegia.” Imaginació i estil desbordants, lliures, per a una història entre naïf i sinistra que atrapa i sorprèn.
Lluís Llort, publicat en el l diari El Punt-Avui  26.01.13 Foto: ACN

Més informació a 
NUVOL
 http://www.nuvol.com/critica/bedlam-o-la-ciutat-dels-perduts/


 L'ARA

EL DIARI DE GIRONA
ABC, agencies

VILAWEB

ACN

3/24

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada