24/3/14

Un poemari inèdit de Fages de Climent

‘Trena de set aigües' és un tribut als rius i afluents de l'Empordà
El llibre el presenten demà a La 22 de Girona.

D es que Climent Carles Fages, nét de l'escriptor Carles Fages de Climent, va obrir als investigadors la Les bruixes de Llers. Una de les primeres troballes que ha vist la llum és Trena de set aigües, un poemari inèdit que ret tribut al paisatge de l'Empordà i als seus personatges populars a través d'una recreació dels rius i els afluents que el travessen.
documentació familiar conservada a l'arxiu de la casa pairal de Castelló d'Empúries, l'any passat, no han deixat d'aparèixer peces inèdites de l'autor de
Publicat per l'editorial Brau de Figueres dins la col·lecció “Les closes”, en una edició a cura de Jordi Pla, el llibre s'inscriu dins la poesia d'arrel classicitzant del poeta, encara que inclou també versos de caràcter més festiu i epigramàtic, com els de la part titulada “L'aplec de les nyacres”, o la dedicada a en Mai Plou, un personatge errant i estrafolari que proclama les desgràcies que comporta la irresponsabilitat moral. El cos principal del poemari, però, el constitueix l'apartat en què Fages de Climent antropomorfitza els set rius i afluents de l'Empordà i els llocs per on discorren: la Muga, l'Arnera, el Ricardell, el Manol, l'Orlina, el Llobregat i el Fluvià, a més del Pont Vell i els Estanys. Per algunes de les referències d'aquests poemes, Jordi Pla en situa la redacció a finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta. Hi destaquen, a més, les al·lusions paròdiques a la personalitat del mateix poeta, a mig camí, afirma el curador de l'edició, de “la ironia i una indissimulada, cofoia autoreivindicació”. Trena de set aigües es presenta demà (25.03.14) a la Llibreria 22 de Girona (20 h), i el pròxim 8 d'abril, a La Cate de Figueres (19.30)
Eva Vázquez, publicat en El Punt-Avui 24.03.14

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada