27/9/17

FIRA DEL CÒMIC El Girocòmic apuja el llistó i presenta un cartell estel·lar

 El sector del còmic i l’entreteniment s’aplega a Girona amb autors de reconeixement internacional.  Més de 40 expositors duplicaran la fira del 12 al 15 d’octubre.

Aprofitant el bon moment que viu el sector del còmic i la predisposició d’un Ajuntament que veu amb bon ulls complementar el relleu que té el festival MOD de literatura, Girocòmic presenta una segona edició ambiciosa. No només perquè duplica el seu espai expositiu sinó perquè apuja el llistó artístic, i es converteix en un nou pol d’atracció per alguns dels autors amb més reconeixement internacional del moment.
D’aquesta manera, del 12 al 15 d’octubre Girona acull un saló del còmic i de l’entreteniment que tindrà primeres espases, artistes amb un gran bagatge i, el que és més important, diversos estils per satisfer l’ampli ventall de gustos del públic. És així com pel Girocòmic 2017 passaran autors catalans amb projecció internacional com Jordi Bernet, que rebrà el premi Girocòmic Ciutat de Girona en reconeixement a la seva trajectòria professional; Pasqual Ferry, autor de Marvel als Estats Units; Albert Monteys, humorista gràfic i conegut pel seu pas per El Jueves. També passaran per la fira Carlos Pacheco, dibuixant de còmics com Superman o Los 4 fantásticos, i Pedro Pérez, responsable de l’story board de Tadeu Jones, entre molts d’altres. Tampoc no faltaran a la cita artistes referents i amb una llarga trajectòria, com Quim Bou, que, a més, és nascut a les comarques gironines.
Jami Matamala, Carles Ribas, Alejandro Martinez, Àlex Freire
i Guillem Terribas
El programa de la fira inclourà, també, 20 xerrades a càrrec dels autors esmentats i prop de 20 tallers vinculats al sector. Amb una superfície de 4.000 m², el Girocòmic té com a objectiu esdevenir un referent i punt de trobada per a tots aquells aficionats al món del còmic. En l’edició d’enguany incorpora una zona dedicada als jocs de taula i una àrea de videojocs que complementaran les activitats habituals de conferències, exhibicions, projeccions i signatures d’autors, que firmaran les seves obres durant els quatre dies de la fira.
Els preus seran de caràcter popular, i si bé parteixen dels 6 euros al dia, hi ha abonaments (10 euros tots els dies) i descomptes en molts casos. L’enllaç per comprar les entrades és www.firadelcomic.cat
A la presentació de la fira, hi van assistir el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el director editorial de Panini, Alejandro Martínez, i els responsables de la fira, Aleix Freire i Lluís Bofill. Ribas (Incatis) va recordar “l’aposta de l’Ajuntament per apropar la cultura als més joves” i destacar que Girocòmic “és un planter de cultura per a joves i no tan joves que ha d’anar creixent”.
Per la seva banda, Alejandro Martínez va reconèixer que el còmic viu “un bon moment”, donat per la popularitat que tenen les sèrie i pel·lícules de superherois, però també va voler remarcar que el més important és que “aquesta dinamització del mercat ha ajudat a liquidar l’estigma i a considerar el còmic una lectura més”. Insistint en aquest tema, Martínez aporta una dada amb la qual es demostra que “no hi ha mur literari”. Explica que Panini va fer una enquesta als lectors de Marvel (unes 3.000 persones) que va donar com a resultat que aquests –de la franja d’entre 15 i 20 anys– llegien com a mitjana molt més que la mitja europea. “I no parlem de còmics, sinó de poesia, obres teatrals, novel·les o assaig en general.”
Jordi Camps linnell , publicat en el Punt-Avui 26.09.2017
* La Llibreria 22 a través de CÒMICS22  hi serà present a la fira, com en la seva primera edició l'any passat.  

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada