20/6/13

El cromanyó ejaculador precoç i l´indignat insaciable

Albert Soler va poder parlar del tema que més li agrada, el sexe. L'excusa? La presentació del llibre d'en Josep Pastell.
A
Presentació a la Llibreria 22 de Girona.
lbert Soler es va trobar ahir com peix a l'aigua podent parlar en el to que més domina, l'humorístic, del tema que més li agrada, el sexe. Soler va presentar a la Llibreria 22 de Girona el darrer títol de l'escriptor gironí Josep Pastells, Vides lascives, guanyador del premi de Literatura Eròtica La Vall d'Albaida.
L'obra comença amb un cromanyó ejaculador precoç i acaba amb un indignat que mor d'un atac de cor a la Puerta del Sol mentre intenta batre un rècord de closques seguides.
Entre aquesta cara i creu de la moneda sexual desfilen un seguit d'homenots i donotes com ara Praxíteles, tant excitat amb l'estàtua de marbre que acaba d'esculpir que intenta posseir-la, fet que Soler interpreta com "el més clar precedent de l'invent de la nina inflable".
També hi apareix Nefertiti "gairebé oculta darrere la verga de 25 cm. del seu esclau predilecte", o Aristòtil, "enculat per un deixeble". Picasso, Miró, Franco, Hitler, Borges, Cortázar i fins i tot Freud són enxampats en el moment més incandescent de la seva vida en aquest llibre de Pastells.
Per Soler, Pastells "té la virtut de divertir, alhora que il·lustra i escriu bé". I ho fa amb un domini sorprenent del lèxic català per definir parts -per posar algun exemple- de l'anatomia masculina com ara "pastanaga, fal·lus, verga, cigala, titila, polla, penis..."
Daniel Bonaventura, publicat en el Diari de Girona 20.06.13

Cap comentari:

Publica un comentari