14/12/13

‘El crèdit' de Galceran i T de Teatre visitaran Salt el 2014

La companyia Prisamata farà una residència al Teatre de Salt, amb ‘Sé de un lugar' i ‘Jo mai', per atreure el públic jove

El Conservatori de Girona hi representarà l'òpera infantil ‘Brundibár'

Ja ha acabat Temporada Alta, però el teatre continua al Teatre de Salt durant el primer semestre de l'any vinent amb una programació de 18 espectacles, 6 dels quals corresponen a la programació familiar El Planter, que té el seu propi club per als més petits: La Colla. La nova programació del Teatre de Salt s'obrirà amb dues obres que ja van triomfar a Temporada Alta i van deixar públic fora: Iaia!!, amb Montserrat Carulla, i el musical T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré, tot un fenomen del qual excepcionalment ja s'ha venut per a aquesta funció una tercera part de l'aforament, sense fer-ne cap promoció, com va destacar ahir el director del Teatre de Salt, Josep Domènech, acompanyat en la presentació de la nova programació per l'alcalde, Jaume Torramadé. Les entrades i els abonaments ja són a la venda al web del Teatre de Salt i per telèfon (972 40 20 04), i s'estrena un nou punt de venda físic a Girona: la Llibreria 22.
El Teatre de Salt rebrà el semestre vinent apostes segures com ara El crèdit, de Jordi Galceran –un text sorgit del I Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta–, amb els actors Jordi Boixaderas i Jordi Bosch. També tenen garantida una bona resposta del públic la comèdia Dones com jo, l'aliança entre T de Teatre i el director i dramaturg Pau Miró, i Per un sí o per un no, una reposició del clàssic de Nathalie Sarraute que Josep M. Flotats i Juanjo Puigcorbé van portar a l'escenari el 1987. En aquest nou muntatge els protagonistes són Lluís Soler i Xavier Boada.
La companyia Prisamata farà una residència al febrer a Salt, on oferirà dos dels seus èxits, Sé de un lugar iJo mai, escrits i dirigits per Ivan Morales. “Ens interessa moltíssim el treball de Prisamata per poder arribar al públic jove, que sovint costa que vingui al teatre”, va dir Domènech. En la mateixa línia s'ha d'entendre la tria de Nit de reis, de Parquing Shakespeare, una companyia barcelonina que segueix el costum anglosaxó de representar les obres de Shakespeare als parcs públics. A Salt ho faran a l'interior, però amb el teatre modificat, sense escenografia ni disseny de llums. També hi haurà un altre clàssic de Shakespare, Macbeth,a càrrec de l'Aula de Teatre de la UdG.
L'actor i director Janot Carbonell, antic membre del Talleret de Salt i professor d'El Galliner, presentarà a l'abril Remenant els boscos de nit, un projecte escènic que va néixer arran de la parella lingüística que va formar a Llagostera amb el gambià Kissima Sillah. El públic assistirà al procés d'assaig del text La nit just abans dels boscos de Koltés, com una eina d'aprenentatge mutu: de llengua, de teatre, de vida i immigració.
Dins d'El Planter d'espectacles familiars, hi ha les titelles de Monstres, els pallassos de Teatre Mòbil, el Mag Lari, el musical La fàbrica de somnis de País de Cotó i la representació a càrrec dels alumnes del Conservatori de Girona de l'òpera Brundibár, creada per Hans Krása en un camp de concentració. Tots els espectacles d'El Planter van acompanyades de tallers, com també hi haurà col·loquis i altres activitats complementàries de les representacions per al públic adult.
Cinema a la fresca
Guillem Terribas va presentar el cicle de cinema a la fresca Un viatge a Itàlia II, que, amb el suport del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona, tindrà lloc del 26 de juny al 17 de juliol al pati del teatre, amb entrada gratuïta, servei de bar i títols en versió original com ara Divorzio all'italiana, Uccellacci e uccellini,Avanti! (Qué ocurrió entre tu padre y mi madre) i Amici miei.
Xavier Castillón publicat en El Punt-Avui
Darrera actualització ( Dissabte, 14 de desembre del 2013 02:00 )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada