18/10/16

Xavier Diez novel·la el fracàs de la Transició

L'historiador, poeta i assagista presenta avui ‘Hotel Califòrnia' a la Llibreria 22.

L'historiador, assagista i poeta barceloní Xavier Diez (1965) presentarà avui la seva tercera novel·la, Hotel Califònia ( El Cep i la Nansa Edicions ) a la Llibreria 22 de Girona (20 h) acompanyat per l'escriptor empordanès Damià Bardera Poch.Xavier Diez , col·laborador habitual d'El Punt Avui, havia publicat prèviament la novel·la Geníssers (2007) i el recull de contesBanderes dels nostres tiets (2012).
Sobre Hotel Califòrnia, Xavier Diez escriu en el seu blog: “A banda de la coneguda cançó dels Eagles –de la qual extrec la metàfora que acompanya la trama– [la novel·la] va de nazis refugiats a la Catalunya dels anys setanta, de caçanazis i de la revisió del passat. La contraportada de la novel·la ofereix pistes per a una narració amb dues línies temporals paral·leles (1973 i 2006), i prepara per a diverses sorpreses. Una de les màximes que he seguit sempre en la meva experiència literària és «res no és el que sembla».”
Professor d'història contemporània a la Universitat Ramon Llull, Xavier Diez ambienta la trama d'Hotel Califòrnia en “el fracàs de la Transició així com la bogeria col·lectiva i la corrupció dels anys de la pretesa bonança econòmica (2006) i les seves connexions amb el passat”. En aquest context històric recent, en què queden “sota sospita els ressorts de la dimensió moral de la memòria històrica”, té lloc un assassinat “teòricament simple, encara que amb derives inesperades”, que impulsa aquesta trama novel·lesca amb bones dosis de realitat.
Xavier Castillón, publicat en el Punt-Avui 18010.2016 Foto: Joan Sabater

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada