12/10/16

El Casero posa en escena l'única obra teatral de Pairolí

 ‘El retrat de Voltaire' és un dels nou actes programats en el marc del XXXVI Premi de Novel·la Curta, que tindran lloc del 27 d'octubre al 5 de novembre.
S'hi han presentat un total de 21 obres.
Cartell del Casero 2016
El 36è premi de novel·la curta Just Manuel Casero 2016 s'entregarà el diumenge 30 d'octubre i, com és tradició, l'acte de lliurament es complementarà amb els actes de la Proposta de Poesia, que enguany compleix la 24a edició. D'aquesta manera, del 27 d'octubre al 5 de novembre s'han programat un total de nou actes, inclòs el del lliurament, que consistirà en un recital de l'obra de Montserrat Roig Des de l'ànima (Sala La Planeta, 12.30 h), a càrrec de Rosa Cadafalch, amb acompanyament musical del violoncel·lista Josep Pazos.

I d'homenatges va la cosa. Com el que segurament és l'acte més destacat, la lectura dramatitzada d'El retrat de Voltaire (1 de novembre, a les 18 h, a La Planeta), l'única peça teatral de l'escriptor Miquel Pairolí, del qual se celebra el cinquè aniversari de la seva mort. Interpretada per Rosa Cadafalch, Joan Massotkleiner i Anna Carina Ribas (narradora), es tracta d'una obra de teatre de cambra “intel·ligent, irònica, rica lingüísticament i molt divertida”, en paraules de Pere Puig, programador de La Planeta i director d'aquesta adaptació.
Guardó original de Quim Corominas.
Narra la conversa que sorgeix de la retrobada d'un Voltaire a la vellesa i al pic de la glòria i la seva amant de joventut, la Marquesa de Gouvernet. L'obra, mereixedora del premi Joan Santamaria 1994 i que només s'ha portat a escena en una única ocasió –a Mataró–, s'inspira en aquesta trobada i presenta una hipòtesi del que podria haver estat el diàleg entre aquests dos personatges crepusculars.
En commemoració dels 400 anys de la mort de Shakespeare, La Planeta també oferirà L'home d'Stratford (31 d'octubre, 20 h), de Jonathan Bates i amb Marc Rius i Sílvia Ricart com a protagonistes, un espectacle dedicat a la seva vida i la seva obra.
Amb motiu del cinquantenari de la mort de Víctor Català (Caterina Albert), el 2 de novembre es representarà el monòleg de Teresa Gelpí Les cartes (La Planeta, 20 h), i el 5 de novembre, a la mateixa sala, es farà el recital d'homenatge a Manuel Costa-Pau.
D'altra banda, l'oferta de propostes no es limita als homenatges i el 27 d'octubre (20 h) es presentarà a la Llibreria 22 el llibre finalista de l'any passat, La veu del Cyrano, de Gemma Sardà, recentment publicat. El 29 d'octubre (18 h) el vigatà Lluís Solà oferirà un recital de la seva antologia poètica a La Planeta. Més endavant, el 3 de novembre (20 h), en aquest cas a la biblioteca Just Manuel Casero, tindrà lloc una tertúlia al voltant de Blat, de Josep M. Pagès (premi Just M. Casero 2015). Finalment, el 4 de novembre, a La Planeta (20 h), Isabel Oliva recitarà els seus pomes en un acte que coordina Lluís Lucero.
Vint-i-un aspirants
En total s'han presentat 21 obres al 36è premi Just Manuel Casero, valorat en 2.200 euros, la publicació del llibre i l'obtenció d'un guardó, en aquest cas dissenyat per Quim Corominas. El finalista obtindrà 600 euros.
Jordi Camps Linnell, publicat en el Punt Avui 12.10.2016 

Cap comentari:

Publica un comentari