Mn. Lluís Costa i l'autor Lluís Busquets. |
L'escriptor Lluís Busquets i Grabulosa va denunciar ahir a Girona que la Banca del Vaticà no hagi firmat encara els pactes antiblanqueig europeus, com s'havia compromès a fer abans del 2009, i va dir que això demostra l'existència d'un grau de corrupció que "riute'n, dels paradisos fiscals".
Lluís Busquets va passar llista als inacabables greuges que, al seu parer, embruten la imatge de la jerarquia eclesiàstica, fins a l'extrem de convertir l'Església del segle XXI en una "secta" "multinacional teomonàrquica antidemocràtica i amb perills de fonamentalisme que discrimina la dona".
Busquets va presentar a la Llibreria 22 el seu polèmic llibre Carta al Papa d'un creient crític amb motiu de la seva visita a Catalunya, en un acte que va comptar amb la participació del membre del Fòrum Joan Alsina, el mossèn Lluís Costa, actual rector de Saus-Camallera.
Segons Costa, aquesta carta expressa el model d'Església que "molts somniem". "Jesús molesta tot poder, sobretot el religiós, i per això aquest el falsifica", va dir Costa, que troba que aquest és un llibre de "digestió lenta".
Busquets, col·laborador habitual del Diari de Girona, va escriure el llibre a propòsit de la recent visita del Papa Benet XVI a Catalunya. Busquets va responsabilitzar la Conferència Episcopal Espanyola i la "covardia" dels bisbes catalans de la inexistència d'una estructura d'Església sobirana a Catalunya. Si la visita llampec de Benet XVI ha servit per alguna cosa, aquesta és per obrir els ulls a molta gent de les comunitats de base en el sentit que el papat no es pot continuar exercint així, va raonar Busquets, que demana al seu llibre que el Papa oblidi les funcions polítiques de cap d'Estat per dedicar-se a les funcions espirituals.
Daniel Bonaventura, publicat en el Diari de Girona 23/11/10.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada