22/2/16

Entrevista a Montse Castaño sobre el llibre "La dolça Caterina"

Montse Castaño: “No he fet una novel·la per a dones”.
L'autora debuta amb ‘La dolça Caterina', una novel·la sobre una nissaga de dones “filles del seu temps”, al llarg del segle XX.
Es presenta avui a la Llibreria 22, amb vi i música de Pexsom Blues


Montse Castaño amb la seva primera novel·la a les mans 
La referència a l'Empordà no és gratuïta, perquè l'Escala és un dels escenaris principals de la novel·la –Torroella de Montgrí també hi té un cert pes–, que l'autora descriu com una nissaga de quatre dones, totes elles “filles del seu temps”, les quals, com suggereix el títol, es rebel·len contra una espècie de cadena de malastrugança. “L'obra està molt centrada en com les decisions que han pres els nostres avantpassats han modificat la nostra existència”, explica l'autora, que parla de dos eixos principals més de la novel·la: “Un és el segle XX, durant el qual es van viure grans canvis, per exemple la transformació d'algunes economies de subsistència, com la dels pescadors, per l'arribada del turisme. L'altre eix és l'entorn, que és com un personatge més. La novel·la parla molt de paisatges i d'un entorn molt concret, que és l'Escala. És un cant al nostre territori.”
“Quan escric, intento que els meus personatges siguin reals i m'abstrec per posar-me en la seva pell. Per això aquesta història té molt de mi”, explica Castaño, que remarca que no ha volgut fer “una novel·la de dones per a dones”. “Les millors crítiques que he rebut són d'homes”, afirma. El llibre ja es va presentar a Caldes de Malavella, on viu l'autora, i també es presentarà a Low Cost de Figueres, el 26 de febrer, i evidentment a l'Escala, el dia 27 a a la llibreria Vitel·la.

LA FRASE
He triat l'Escala com a escenari principal perquè n'estic enamorada. És un lloc màgic i inspiradorPublicat a El Punt Avui, Xavier Castillón. 19.02.2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada