El festival de cinema de gènere, que torna a l’escenari original, el Cinema Truffaut, començarà divendres.
Cartell original de Paco Cavero |
L’Acocollona’t, la setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona , ho té tot a punt per dur a terme la setena edició “sent fidel al seu esperit de premiar el talent, fet que el converteix en l’únic festival cinematogràfic a la ciutat que destina quasi una tercera part del pressupost a premis”, com destaquen els organitzadors.
L’esdeveniment ha aconseguit convocar, en aquesta setena edició, prop d’un miler de produccions vingudes majoritàriament d’arreu de l’Estat espanyol, però també de l’Estat francès, els EUA, Gran Bretanya i Sud-amèrica, tot i que les produccions estatals acaparen pràcticament la trentena de curts de la selecció oficial, fet que demostra l’excel·lent estat de salut del curtmetratge de gènere en el panorama audiovisual estatal.
El festival, que torna a l’escenari original, el Cinema Truffaut, començarà divendres amb una sessió inaugural (21.30 h, entrada lliure), en la qual es projectaran títols com Ballena azul, de Pau Sanz; Giallo, de Pitu González; Noche de locos, de Dídac López; Hoy me ha pasado algo muy bestia, d’Ivan Mulero; Jo sóc Batman 2: la broma humida, de David Ruiz, i Madres de Luna, d’Alicia Albares. L’endemà, dissabte, començarà el IV Acocoexprés, concurs de curts fets en 24 hores. Tot seguit, al Museu del Cinema es farà la xerrada (11.30 h) dedicada a La influència del cinema de gènere dels anys 70 i dels seus principals creadors, en què es parlarà de Cronenberg, Carpenter, Craven, Hooper i Romero, a càrrec de Quim Casas, Ignasi Arbat i David Callahan Ruiz.
El dimarts 31 d’octubre és, com ja és tradicional, el dia de la Zombiewalk (plaça del Vi, 18 h). El divendres 3 de novembre començaran les projeccions de curts a competició, a més del film Compulsión, estrenat a Sitges (Truffaut, 20 h), i dissabte més curts i el lliurament de premis (20 h i 22 h). Dissabte, a la Llibreria 22 (12 h), es presentaran llibres de gironins: Celtia, d’Estel Campistol, i Alerta Z: renacer, de Xevi Vila.
Jordi Camps Linnell , publicat en el Punt-Avui 24.1.2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada