18/4/19

Reediten 8 anys després «La teoria de l'imbècil» perquè «ha guanyat actualitat»

L'editor d'Apostroph, Bernat Ruiz, afirma que el llibre de Pep Prieto respira un aire de sèries com «Black Mirror» que el 2011 no existien.
Bernat Ruiz, Pep Prieto i Carles Ribas. Foto: Marc Martí 


L'editor d'Apostroph, Bernat Ruiz, va explicar ahir a Girona que ha decidit reeditar la novel·la La teoria de l'imbècil, de Pep Prieto, perquè en els vuit anys transcorreguts des de la primera edició «ha guanyat actualitat».
El llibre del periodista i crític de cinema del Diari de Girona, que és, doncs, novetat de nou aquest Sant Jordi, «respira aires de sèries televisives com Black Mirror Stranger Things, que no existien l'any 2011, quan va sortir la primera edició de la novel·la», va elogiar Ruiz en l'acte de presentació d'aquesta segona edició, ahir a la Llibreria 22.
La teoria de l'imbècil parla del poder de la paraula: un gran poder que recau en un gran irresponsable. En clau de thriller, l'obra recorre les esbojarrades aventures d'un periodista de patacada que encarna l'arquetipus de la generació que als anys noranta va treure el cap a la vida adulta i va descobrir que les coses no eren, ni de bon tros, tal com els havien explicat.
El també periodista i escriptor Carles Ribas, etern company de Prieto, va participar a la presentació per definir el que va anomenar com «el toc Prieto»: «Un llenguatge àgil i bones dosis d'humor fins a desencadenar la rialla per treure l'amargor dels fets narrats».
El pes del passat i la influència del realitzador de cinema M. Night Shyamalan ( El protegido) apareixen com altres característiques de la narrativa de Prieto.
L'escriptor, aquest Sant Jordi notícia per tres novetats, va assegurar que La teoria de l'imbècil és la novel·la de la qual se sent més satisfet, i va argumentar que si el llibre està redactat en un llenguatge groller és per caracteritzar un personatge «insuportable».

Assagista i contistaD'altra banda, Pep Prieto serà a les parades de Sant Jordi per Al filo del mañana, un assaig sobre cinema de viatges en el temps que li ha encarregat i publicat l'editorial de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
A més a més, és un dels autors del recull col·lectiu Contes de terror 3, també d'Apostroph, al costat d'Adrià Pujol, Alexandra Cuadrat i Andrea Jofre.
Daniel Bonaventura, publicat en el Diari de Girona 17.04.2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada