11/4/11

Viatjant sobre rodes

Albert Casals, fent trucs de màgia a la 22
Foto: Joan Castro. Click Art.
Albert Casals continua col·leccionant aventures pel món que ara vol compartir amb la publicació del seu segon llibre, ‘Sense fronteres'.
L'Albert conversa alegrement amb tots aquells que esperen a la Llibreria 22 de Girona una dedicatòria del seu segon llibre: Sense fronteres. Amb el seu look inconfusible de cabells blaus i una samarreta de la pel·lícula Acción mutante, l'Albert no tarda gaire a treure les cartes i a deixar bocabadat el púbic amb els seus trucs de màgia. Les rialles són contínues. Realment, no és la típica presentació de llibre. Ell tampoc no és un autor típic.
Després de l'èxit del llibre El món sobre rodes, que Albert Casals va publicar el 2009, el jove d'Esparreguera s'ha animat a continuar compartint les aventures que col·lecciona des dels 14 anys, quan després de lluitar contra la leucèmia que el va deixar en una cadira de rodes, va decidir fer allò que realment el fa feliç: viatjar.
A Sense fronteres, l'Albert explica els tres viatges que va fer durant els anys 2008 i 2009. Va voltar per diversos països de Llatinoamèrica: Colòmbia, l'Equador, el Perú, Xile i Panamà. L'Albert va gaudir de l'hospitalitat de la gent i va haver d'afrontar algun perill: va arribar per mar a Panamà en plena tempesta. Va tornar a Esparreguera, però ràpidament va decidir deslliurar-se de nou de la rutina de casa i se'n va anar al desert africà. Finalment, va ser el Japó qui el va acollir de nou –en el primer llibre ja descrivia la seva visita anterior–, però ara acompanyat de l'Anna, la seva nova companya de viatge.
Sortint de casa amb només vint euros a la butxaca, l'Albert ja ha visitat més de cinquanta països. Assegura que no hi ha res impossible, i que l'estil de vida que ha escollit ell es basa en l'autoestop. “No em calen gaires coses per viatjar, només una samarreta, uns pantalons, llibres, un instrument musical petit, un sac de dormir, una tenda de campanya, una farmaciola i, sobretot, les meves cartes”.
En principi, l'Albert no té intenció de publicar un tercer llibre, però ja comença a acumular moltes altres experiències amb l'Anna. Ara tenen previst marxar mig any en direcció a Laos fins arribar a Nova Zelanda fent “barcoestop”. Com ja van fer l'estiu passat, filmaran el viatge, però no saben si en faran un documental.
Irene Marqués, publicat en El Punt el 11.04.04

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada