23/4/11

Ela Geminada o el gust per l'edició artesanal

El passat mes de febrer va néixer a Girona Edicions de la Ela Geminada, promoguda per Oriol Ponsatí-Murlà. L'editor té clar que cal aplicar l'element distintiu per sobreviure, i en aquest cas n'hi ha diversos. El primer és l'aposta decidida per la lectura com una experiència sensorial que preservi el dret del lector a comunicar-se físicament amb el llibre, i això fa que hagi renunciat a l'edició digital. El segon és el criteri en la tria d'obres, en què té dos consells editorials, un per a cada col·lecció (Trivium i Quadrivium). Els tres primers volums publicats han estat Breviari dels polítics (Mazzarino), Poemes francesos (Rilke) –ha rebut un premi al disseny de la coberta, obra de Marc Gispert– i Sobre veritat i mentida en sentit extramoral i Dissertació sobre Teognis de Mègara, de Nietszche.
El Punt Redacció 23.04.11

Òmnium reuneix escriptors i editors en La Festa de Sant Jordi
Sant Jordi 2011  publicat a La Llança (Omnium Cultural) 19-04-2011
Òmnium Cultural va celebrar ahir dilluns, a la Sala Luz de Gas, La Festa de Sant Jordi, un esdeveniment cultural que dóna el tret de sortida a la setmana de Sant Jordi i on són convidats escriptors, editors i premsa.
Al llarg de la vetllada, es van donar a conèixer el resultats de La Llança de Sant Jordi, i, per tant, quins són els llibres que, segons votació popular, es regalaran més aquest 23 d’abril. A través de la Llança Òmnium Cultural vol fer visibles les excel·lents propostes literàries de ficció, no ficció, infantil i juvenil en la nostra llengua i animar els lectors a fer la seva tria.
La Festa de Sant Jordi a Luz de Gas posava punt final a aquesta iniciativa i donava el tret de sortida a la setmana més literària de l’any. La Festa va comptar amb la música del DJ Guillamino, la inèdita presentació poètica de Josep Pedrals i el pop del grup 4t 1a (Quart Primera).
Davant la pregunta: Quin llibre regalaràs aquest Sant Jordi? d’entre les 240 novetats editorials els 2.992 internautes participants van votar com a principals preferències (llibres per ordre alfabètic):
FICCIÓ
1Q84, de Haruki Murakami
A butxacades, de Joan Todó
La bicicleta estàtica, de Sergi Pàmies
L’home de la maleta, de Ramon Solsona
Natura quasi morta, de Carme Riera
NO FICCIÓ
Aicnàlubma, de Joaquim M. Puyal
El secret del meu turbant, de Nadia Gulham i Agnès Rotger
Espanya, capital París, de Germà Bel
Paraules d’amor. 101 declaracions apassionades, de Víctor Amela i Roser Amills
Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel, de Francesc Buxeda
INFANTIL I JUVENIL
El pirata bo i l’illa dels imperfectes, de Joan Llongueras.
La lluna de gel, de Santi Baró
Qui diu la veritat? La versió de la princesa, de Montserrat Balada i Eva Sans
MILLOR COBERTA
Els castellans, de Jordi Puntí. Disseny: Natàlia Báscones. Imatge: Carles Martorell.
L’últim dia abans de demà, d’Eduard Márquez. Disseny: Tholón Kunst. Imatge: Rong Rong & inri.
Poemes francesos, de Rainer Maria Rilke. Disseny: Marc Gispert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada