1/4/11

Amor per la literatura

Rive gauche', a La 22
Les actrius Anna Güell, Mercè Anglès i Maria Molins presentaran avui (20h), a la Llibreria 22 de Girona, l'obra Rive gauche (Arola Editors), escrita per Marc Rosich, la posada en escena de la qual, dirigida per Rafel Duran, es podrà veure demà, dissabte (22 h) i diumenge (19 h), a la sala La Planeta. En aquesta presentació es faran lectures de fragments de l'obra. Rive gauche es va estrenar a la sala Muntaner a principis d'any. A la foto, Mercè Anglès, Quim Curbet, Guillem Terribas i Anna Güell a la 22.
Dani Chicano, publicat en El Punt el 31.03.11
Les protagonistes de ‘Rive Gauche', una peça de
Marc Rosich, dirigida per Rafel Duran Foto: Q-ARS.

‘Rive Gauche' es podrà veure aquest cap de setmana a la sala La Planeta

Avui, demà (22 h) i diumenge (19 h) la sala La Planeta ha programat Rive Gauche, una peça de Q-Ars Teatre, escrita pel dramaturg Marc Rosich expressament per a la companyia. A Rive Gauche se'ns presenten les figures de les llibreteres Sylvia Beach (Mercè Anglès) i Adrienne Monnier (Anna Güell), mestres de Shakespeare&Co. i La Maison des Amis des Livres, respectivament, de la mà d'una mena de guia (Maria Molins). L'amor per la literatura és el catalitzador dramàtic d'aquesta peça, que relliga la relació d'aquestes dues dones mentre surten a la palestra autors com Joyce, Francis Scott Fitzgerald, Valéry o Gide. Beach i Monnier eren promotores de la literatura al París dels anys trenta i al seu voltant van entrar en contacte els membres de l'avantguarda intel·lectual americana i europea de l'època. Beach va conèixer Monnier a París. Era una dona més jove, més culta i molt coneixedora de l'ofici i les dues van obrir una llibreria cadascuna, una al davant de l'altra, a la Rue de l'Odeon, a la Rive Gauche, el cèlebre marge esquerre del riu Sena, on es concentraven els intel·lectuals i els bohemis i que entre el 1921 i el 1937 va ser epicentre d'experimentació literària.
La història de Rive Gauche ideada per Marc Rosich comença amb la sol·licitud que fa una misteriosa clienta a les llibreries de Monnier i Beach. La cerca, aparentment innocent, d'una obra fa que les situacions es vagin encadellant.
Dani Chicano, publicat en El Punt 01.04.11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada