26/11/11

Maria Mercè Roca retrata una farmacèutica gironina que porta banyes en una nova novel·la

L'escriptora torna a la narrativa després de ser diputada i afirma que la literatura pot contribuir a fer més feliç la gent.

L'escriptora Maria Mercè Roca, després de diversos anys dedicada a la política com a diputada d'ERC, torna a l'àmbit de la narrativa amb Bones intencions, una novel·la optimista, amb personatges que busquen noves oportunitats i amb la qual creu que pot contribuir al fet que la gent sigui més feliç.
Roca va explicar ahir en roda de premsa que quan va posar el punt final a la seva etapa parlamentària tenia molt clar que volia escriure una història amb un "color diferent d'obres anteriors", i ja fets els cinquanta anys, li va venir molt de gust apostar per un relat, que s'ho ha passat molt bé escrivint i amb el qual fins i tot ha rigut mentre l'estructurava.
Publicada per Columna, la novel·la Bones intencions està protagonitzada per Valèria, una farmacèutica de Girona, que ronda els cinquanta, que un dia veu com tot el seu ordenat món es trenca i decideix començar una nova aventura empresarial al costat d'una dona maltractada pel marit, un aturat de llarga durada deprimit i un exalcohòlic.
La novel·la, segons la seva opinió, és el retrat d'uns personatges "molt senzills, amb menys conflictes psicològics que en altres obres anteriors, que estan en un moment tan complicat de les seves vides que la seva màxima preocupació és arribar a final de mes".
També tracta sobre el fet que "res és inamovible i que cal aprendre a viure en un món ple d'incerteses". Valèria, precisament, seria un paradigma, ja que en separar-se del marit, després que aquest s'hagi enamorat d'una dona més jove, ha de deixar la farmàcia en la qual tots dos treballen, i donar un gir a la seva vida.
Al seu costat, també tenen importància el seu pare, Valeri, un home amb demència cuidat per una immigrant sense papers, els seus dos fills (Reis i Lluís) i la seva amiga Farners, qui l'anima a remodelar la masia familiar de Mieres per convertir-la en una casa rural. Maria Mercè Roca s'ha mostrat molt satisfeta del personatge de Valeri i de la relació que manté amb el seu nét Lluís, un xaval de setze anys, que és detingut després de cremar fotos dels Reis d'Espanya a la via pública.
"Estem passant dies molt complicats i la gent ha de tenir esperança. Aquí hi ha una sèrie de persones que s'impliquen en un nou negoci i encara que no es fan rics i que fins i tot vagin justos, al final de la novel·la el lector veurà com aconsegueixen aguantar".
Efe/Acn/ publicat a El Diari de Girona 26.11.11 Foto: ACN

Cap comentari:

Publica un comentari