30/5/14

Per una independència que ho canviï tot

Jordi Grau presenta ‘La rebel·lió catalana', d'Antonio Baños, per recordar Tià Salellas.

Aquest és un llibre sobre Catalunya i el seu destí com a nació. Una reflexió periodística sobre els motius i les raons que acumulen els que creiem en les bondats evidents d'un procés d'independència.” Així comença La rebel·lió catalana (notícia d'una república independent), el llibre del periodista i escriptor Antonio Baños (Barcelona, 1967) que ahir va presentar Jordi Grau, director de l'edició gironina d'El Punt Avui, a la Llibreria 22 de Girona, en els actes del Sisè Memorial Sebastià Salellas. Com va recordar Guillem Terribas, és la primera vegada en el llarg historial d'activitats de la 22 que un llibre s'hi presenta dos cops, ja que Baños va visitar la llibreria el setembre passat.
Baños exposa en el llibre, amb ironia, però també amb arguments sòlids, els motius que el van portar a abraçar un independentisme més pràctic que romàntic, per la via més insospitada: “Van ser els pares de la millor Espanya de la història –Aznar, Pedro Jota i Ansón– els que em van empènyer a la sedició”. Per Baños, “la rebel·lió catalana ha de ser completa i ha de portar-nos a reconstruir tots els discursos i totes les realitats”.
Cloenda del memorial
El Memorial Sebastià Salellas es tancarà avui amb l'acte Propostes per a la transformació social, que tindrà lloc a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona (19.30 h) i en el qual intervindran Ada Colau, exportaveu de la PAH, i David Fernàndez, activista i portaveu de la CUP, amb Benet Salellas com a presentador.
El punt-Avui 30.05.14. Foto:Joan Sabater 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada