7/5/14

Cunillé i Zarzoso, Feixas i Yago aspiren al Quim Masó

"Nerium Park" de Josep Maria Miró va
guanyar el premi l´any passat.

"Uritorco", "La tortuga de Califòrnia" i "Bluf" són les tres finalistes al guardó de projectes teatrals.

Uritorco, de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso de la Companyia Hongaresa de Teatre, La tortuga de Califòrnia, de Daniela Feixas per l'Associació Cultural per la Renovació Teatral, i Bluf, de Joan Yago per a la companyia La Calòrica, són les obres finalistes de la vuitena edició del Premi Quim Masó a projectes de producció teatral. 
Les tres obres, que han estat seleccionades d'entre 48 produccions, opten a un guardó que finançarà l'obra guanyadora amb prop de 50.000 euros i que inclou la participació al Festival Temporada Alta 2014 i al Grec 2015. 
El veredicte es donarà a conèixer dilluns 12 de maig en un acte que es farà a la Sala la Planeta de Girona. Estarà conduït per l'escriptor Josep Maria Fonalleras i comptarà amb l'actuació de la cantant Nina, acompanyada dels músics Jaume Fulcarà, Pere Martínez i Adrià Bauzó. 
El jurat està format pel dramaturg Sergi Belbel; el director del Festival Grec, Ramon Simó; el crític i periodista teatral Andreu Gomila; el director teatral i de la Sala La Planeta, Pere Puig ; el director del Teatre Municipal de Girona, Jep Sánchez; el guanyador de l'edició anterior, Josep Maria Miró; Josep Domènech, director de produccions de Bitò Produccions, i el llibreter Guillem Terribas, actuant com a secretari. 
El guardó s'atorga anualment i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats. 
El guanyador de la darrera edició va ser Nerium Park, dirigit i escrit per Josep Maria Miró, que es va estrenar a l'octubre al Festival Temporada Alta i es podrà veure a l'edició del Grec 2014.
Projectes finalistes
Uritorco, de Lluïsa Cunillé i Paco Zarzoso per a la Companyia Hongaresa de Teatre, transcorre al llarg de seixanta anys en un hotel amb vistes a l'Uritorco, una muntanya que és centre de peregrinatge d'ufòlegs i curiosos. La tortuga de Califòrnia, de Daniela Feixas i l'Associació Cultural per la Renovació Teatral és un thriller que narra com la xarxa familiar passa de ser el referent a convertir-se en teranyina i fantasma. Bluf de Joan Yago per La Calòrica és un compendi d'històries entrecreuades sobre personatges que decideixen canviar de vida i sortir a buscar la felicitat.
Diari de Girona 07/05/14 Foto Marc Martí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada