31/10/11

La valenciana Muriel Villanueva guanya el Premi Just Manuel Casero

La finalista del premi novel·la curta gironí ha estat Alba Sabaté i Villagrasaa finalista del premi novel·la curta gironí ha estat Alba Sabaté i Villagrasa.
L'escriptora valenciana Muriel Villanueva ha estat la guanyadora del XXXI Premi Just Manuel Casero, amb la novel·la 'La Gatera'. L'obra és "fantàstica i ha deixat bocabadats tots els membres del jurat", que han decidit les guanyadores per unanimitat, ha explicat el secretari del jurat, Guillem Terribas.
L
a finalista ha estat Alba Sabaté i Villagrasa per l'obra El soroll de les balenes i que ha participat al concurs amb el pseudònim de Marta Ripoll. El guardó està dotat amb 2.200 d'euros, una estatueta de l'artista Quim Corominas i la publicació del llibre per part de l'editorial Àmsterdam, d'Ara Llibres. Per a la finalista, el premi és de 600 euros.
La guanyadora ha explicat que està "contentíssima" i alhora sorpresa, ja que "tenia por que alguns tabús poguessin aturar les editorials i els jurats" pel tractament que es fa de la sexualitat a La Gatera. Muriel Villanueva (València, 1976) viu a Barcelona, és diplomada en Educació Musical i actualment és professora de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès.
Per la seva banda, Alba Sabaté és nascuda el 1962, ja ha publicat alguns llibres, és llicenciada en Filologia Catalana i catedràtica de llengua i literatura catalana de l'IES Salvador Dalí del Prat de Llobregat.
El jurat del premi està format per Vicenç Pagès, Mita Casacuberta, Josep Maria Fonalleras, Imma Merino, Eva Vázquez i Guillem Terribas (com a secretari).
Diari Ara.cat 31.10.11. Foto: Bernat Roger

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada