30/10/11

Muriel Villanueva deixa “bocabadat” el jurat del Premi Just M. Casero

L’escriptora valenciana Muriel Villanueva ha estat la guanyadora de la 31a edició del Premi Just Manuel Casero de novel·la curta amb l’obra La Gatera. Segons Guillem Terribas, secretari del jurat i responsable de la Llibreria 22 de Girona, que convoca el premi, l’obra guanyadora és “fantàstica” i ha deixat “bocabadats” tots els membres del jurat.
L’obra finalista ha estat El soroll de les balenes, d’Alba Sabaté i Villagrasa. El veredicte es va fer públic el passat dissabte al migdia, en un acte celebrat a la Sala La Planeta de Girona.
El guardó Just M. Casero està dotat amb 2.200 d’euros, una estatueta de l’artista Quim Corominas i la publicació del llibre per part de l’editorial Àmsterdam, d’Ara Llibres. Per a la finalista, el premi és de 600 euros.
Villanueva, que viu a Barcelona, va explicar que estava “contentíssima” i alhora sorpresa, ja que “tenia por que alguns tabús poguessin aturar les editorials i els jurats” pel tractament que es fa de la sexualitat a La Gatera.
A banda de Terribas, el jurat del premi estavaa format per Vicenç Pagès, Mita Casacuberta, Josep Maria Fonalleras, Imma Merino i Eva Vázquez.
Cultura 21 30.10.11. Foto: Bernat Casero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada